ABD'de sinemadaki seyircilere silah ve baltaylalı saldırı

ABD'de sinemadaki seyircilere silah ve baltaylalı saldırı
Başlık ResmiABD'de sinemadaki seyircilere silah ve baltaylali saldiri

ABD'nin Tennessee Eyaleti'nde sinema salonundakilere küçük balta, havalı tabanca ve biber gazıyla saldıran kişi, polis tarafından vurularak öldürüldü.

Kaydet
|
Polisin yaptığı açıklamaya göre, Nashville kentinde "Mad Max: Fury Road" filminin gösterildiği bir sinema salonunda Vincente David Montano adlı saldırgan salondakilere biber gazı sıktıktan sonra elindeki küçük baltayla saldırdı.


ABD'de sinemadaki seyircilere silah ve baltaylalı saldırı
Başlık ResmiABD'de sinemadaki seyircilere silah ve baltaylalı saldırı




Saldırı sırasında bir kişiyi baltayla omuzundan yaralayan Montano'ya salon yakınlarında görev yapan polisler müdahale etti.
Elindeki havalı tabancasını olaya müdahale eden polislere doğrulttuğu belirtilen saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğü kaydedildi. Emniyetten yapılan açıklamada, polislerin havalı tabancayı gerçek silah sandıkları açıklandı.
Salonda biber gazından etkilenen 3 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Saldırganın sırt çantasında da bomba benzeri malzemeler olduğu için bomba imha ekipleri tarafından incelendiği ancak patlayıcı maddeye rastlanmadığı belirtildi.
Saldırganın psikolojik sorunları olduğu da kaydedilirken saldırının nedeninin henüz belirlenemediği bildirildi.
Louisiana Eyaleti'nde de geçen ay gerçekleşen sinema baskınında, saldırgan 2 kişiyi öldürüp 9 kişiyi yaraladıktan sonra intihar etmişti.
2012 yılında Colarado'daki bir salonda Batman filminin gösterimi sırasındaki saldırıda ise 12 kişi öldürülmüş, 50'den fazla kişi de yaralanmıştı.




Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.