Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

AB'den genetiği değiştirilmiş mısıra onay! 10 yıl geçerli olacak

AB'den genetiği değiştirilmiş mısıra onay! 10 yıl geçerli olacak
Başlık ResmiAB'den genetigi degistirilmis misira onay! 10 yil geçerli olacak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, genetiği değiştirilmiş mısırın gıda ve hayvan yemi olarak kullanılmasına izin verdi. Onaylanan mısır türlerine verilen izinlerin 10 yıl süreyle geçerli olacağı belirtildi.

Kaydet
|

Avrupa Birliği Komisyonu genetiği değiştirilmiş 3 mısır mahsulünün geleneksel muadilleri kadar güvenli bulunduğunu, bunlara gıda ve hayvan yemi olarak kullanım izni verildiğini duyurdu.

AB'DE YETİŞTİRİLMESİNE İZİN YOK

Yapılan açıklamada Komisyon'un izin kararları ile genetiği değiştirilmiş mısır türlerinin yalnızca gıda ve hayvan yemi olarak kullanılmak üzere ithal edilebileceği, bunların AB'de yetiştirilmesine ise izin verilmediği ifade edildi.

BAKMADAN GEÇME
AB
HABER

AB'den dönen ürünler Türkiye'de mi satılıyor? Bakan Yumaklı o iddialara cevap verdi

İZİNLER 10 YIL SÜREYLE GEÇERLİ

Onaylanan mısır türlerinin, insan ve hayvan sağlığı ile çevrenin yüksek düzeyde korunmasını sağlayan kapsamlı ve sıkı bir değerlendirme prosedüründen geçtiği vurgulanan açıklamada, mısır türlerine verilen izinlerin 10 yıl süreyle geçerli olacağı kaydedildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.