ABD’li yetkiliden İsrail’in ateşkesi kabul ettiği iddiası

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD’li yetkiliden İsrail’in ateşkesi kabul ettiği iddiası

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail-Hamas arasında 7 Ekim’den bu yana devam eden savaşta binlerce Filistinli ateşkes ilan edilmesini bekliyor. İnsani yardım bekleyen Filistinliler, İsrail'in saldırılarına maruz kalırken, ABD'den dikkat çeken bir iddia geldi. ABD’li bir yetkilinin iddiasına göre İsrail, Gazze Şeridi’nde 6 haftalık bir ateşkesi kabul etti.

Dünyanın gözü önünde İsrail'in soykırımına maruz kalan Gazze, Ramazan ayı öncesinde kalıcı ateşkes için umutla bekliyor. Ateşkes tekliflerini geri çeviren İsrail katliam saldırılarını bugün de sürdürürken ABD'li bir yetkili İsrail'in Gazze'de ateşkesi kabul ettiğini öne sürdü.

İSRAİL ATEŞKES TEKLİFİNİ KABUL ETTİ İDDİASI

ABD, Katar, Mısır arabuluculuğunda İsrail ve Hamas arasında ateşkes görüşmeleri sürüyor. ABD’li bir yetkili bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in bölgede 6 hafta sürecek bir ateşkesi kabul ettiğini iddia ederken, “Şimdi de Hamas’ın kabul etmesi gerekiyor” dedi.

İsmi açıklanmayan yetkili, kabul edilen bu ateşkesin kalıcı olarak bölgede sürmesi için çalışmaların devam edeceğini de ifade etti.

BIDEN'DA İDDİA ETMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden da geçtiğimiz günlerde Gazze'deki esirlerin tamamının çıkarılması için İsrail ile ramazan boyunca saldırıların durdurulması konusunda mutabık kaldıklarını söylemişti.

İSRAİL SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

Ancak İsrail ateşkes iddialarının aksine Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlilere saldırmayı sürdürüyor. İsrail'in geçtiğimiz Perşembe günü Gazze şehrinin güneybatısında gıda yardımı almak için bekleyen Filistinlilere ateş açtığı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 118’e yükseldiği. 7 Ekim'den bu yana ölen Filistinli sayısı ise 30 bini aştı. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...