Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü kutladı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü kutladı

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum gününü kutladı. Aliyev yayınladığı mesajda "Türkiye'nin son 20 yılda elde ettiği önemli başarı ve kazanımlar sizin adınızla anılmaktadır" ifadesini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutladığı bir mesaj yayınladı. Mesajına 'Kardeşim' diyerek başlayan Aliyev, "Doğumunuzun 70'inci yıl dönümü vesilesiyle şahsım ve Azerbaycan halkı adına en içten tebriklerimi ve en iyi dileklerimi sunmaktan özellikle memnuniyet duyuyorum" ifadesini kullandı.

"SEÇKİN BİR DEVLET ADAMISINIZ"

"Yaşamınız, anavatan ve halkınız onur ve sadakatle hizmetin bir örneği" diyen Aliyev, "Siz, kardeş Türkiye'nin refahı, bugünkü gelişimi ve uluslararası alanda hak ettiği yeri alması için özveriyle çalışan büyük şahsiyet, seçkin bir devlet adamısınız. Size emanet edilen tarihi misyonu büyük bir güven ve kararlılıkla yerine getirdiniz. İleri görüşlü ve istikrarlı politikalarınız ülkenizi dünyanın önde gelen ve en güçlü devletlerinden biri haline getirdi. Türkiye'nin son 20 yılda elde ettiği önemli başarı ve kazanımlar sizin adınızla anılmaktadır" dedi.

"AZERBAYCAN HALKININ GERÇEK DOSTUSUNUZ"

"Türkiye bugün sizin bilge liderliğinizle ikinci yüzyılına giriyor" diyen Aliyev mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Kardeş ülke Türkiye’nin önüne koyduğu kendisi için belirlediği hedeflere ulaşmasını, yeni başarılara ve zaferlere imza atmasını diliyoruz. Aynı zamanda Azerbaycan halkının gerçek dostusunuz. Azerbaycan'a gönülden bağlılığınız, ülkemizin toprak bütünlüğüne verdiğiniz sürekli destek, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin pekiştirilmesi ve ittifakımızın dokunulmazlığına yaptığınız eşsiz katkılarla kendini göstermektedir. Azerbaycan'ın haklı davasına yönelik her zaman sergilediğiniz kesin ve net tutumunuz ve sarsılmaz desteğiniz halkımız tarafından özel bir minnettarlıkla hatırlanmaktadır."

"GELİŞMEYE VE GÜÇLENMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Aliyev, mesajında Azerbaycan'da yapılan seçimlerin ardından ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye yaptığını, bunun birlik ve beraberliğin en açık örneği olduğunu belirtti.

"Davetiniz ve ziyaretim sırasında şahsıma ve heyetimize gösterdiğiniz büyük ilgi ve misafirperverlik için bir kez daha derin şükranlarımı sunuyorum" diyen Aliyev, mesajını şu sözlerle sonlandırdı:

"Samimiyet ve karşılıklı anlayış ortamında gerçekleşen toplantımızın yanı sıra ikili ilişkilerimizin geniş yelpazesi ve işbirliğimizin perspektifleri hakkında detaylı fikir alışverişinde bulunmuş olmaktan memnuniyet duyuyorum. Dünyada eşi bulunmayan ilişkilerimiz ortak tarihimizden, zengin ulusal ve ahlaki değerlerimizde ve halklarımızın kardeşliği ve birliğinden güç almaya devam edecektir. ‘Bir millet, iki devlet’ ilkesi doğrultusunda ortak çabalarımızla gelişmeye ve güçlenmeye devam edeceğiz.

Size ve ailenize uzun, sağlıklı ve mutlu bir ömür; kardeş Türk halkının huzur ve refahı için sorumlu ve onurlu çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum."

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...