Aliyev'den, Erdoğan'a BM teşekkürü: Her zaman olduğu gibi bugün de yanımızda

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Aliyev'den, Erdoğan'a BM teşekkürü: Her zaman olduğu gibi bugün de yanımızda

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, BM Genel Kurulu'nda bir kez daha Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Aliyev açıklamasında, "Azerbaycan'a verdiğiniz desteğe teşekkür ederim, her zaman olduğu gibi bugün de kardeş Türkiye yanımızda" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaya seslendiği Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Azerbaycan-Ermenistan arasındaki Karabağ gerilime değinerek, "Ermenistan tarihi fırsatı yeterince değerlendiremedi. Başta Zengezur Koridoru olmak üzere, verilen sözleri yerine getirmesini bekliyoruz" dedi. Karabağ'ın, Azerbaycan toprağı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunun dışında bir statünün dayatılması kabul edilmeyecek" ifadelerini kullandı.

"HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE YANIMIZDA"

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Her zaman olduğu gibi bugün de yanımızda" diyerek Erdoğan'a teşekkür etti.

Aliyev açıklamasında, "Azerbaycan'a verdiğiniz desteğe teşekkür ederim, her zaman olduğu gibi bugün de kardeş Türkiye bizim yanımızda" ifadelerini kullandı.

"SARSILMAZ BİRLİĞİMİZİ YENİ BOYUTLARA TAŞIYALIM"

Aliyev açıklamasında şunları söyledi:

"Sevgili kardeşim, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmanız sırasında Azerbaycan'a verdiğiniz destek için teşekkür ederim. Her zaman olduğu gibi bugün de kardeş Türkiye, Azerbaycan'ın yanındadır ve haklı çalışmalarımızda bize destek vermektedir.

Azerbaycan ve Türkiye iyi günde de kötü günde de her zaman birliktedir. Uluslararası kuruluşlarda her zaman birbirimizin konumunu savunuruz.

Şuşa deklarasyonuyla ilişkilerimiz stratejik ittifak düzeyine yükseldi.

Azerbaycan halkının milli lideri Haydar Aliyev'in kardeşliğimizin simgesi olan "Tek millet, iki devlet" sözünü sürekli hatırlayarak, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki sarsılmaz birliği yeni boyutlara taşıyoruz."

Aliyev'den, Erdoğan'a BM teşekkürü: Her zaman olduğu gibi bugün de yanımızda

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda20 Eylül 2023 08:09

BM bir hristiyan kulübüdür ,türkiye yi müslüman olduğu için kabul etmiyorlar ,daha doğrusu yahudi izin vermiyor ,kutsal topraklar arzusuyla , türkiyeyi bölgede yanlızlaştırmak istiyorlar ,ortadoğu bataklığa dönsün ki vazgeçilmesi kolay olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...