Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Aliyev’den Erdoğan’a mektup! "Türkiye’nin acısı bizim acımız”

Aliyev’den Erdoğan’a mektup!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 6 Şubat 2023’te Türkiye’yi vuran yıkıcı depremin ikinci yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndererek başsağlığı ve dayanışma dileklerini iletti. 

Kaydet
a- | +A

Aliyev, mektubunda hayatını kaybedenler için derin üzüntülerini dile getirirken, Azerbaycan’ın Türkiye ile her zaman omuz omuza olduğunu vurguladı.

"KALBİMİZ TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ATTI"

Mektupta, “Azerbaycan bu trajedinin acısını kardeş Türkiye ile paylaşmakta ve üzüntüsünü birlikte yaşamaktadır. Deprem haberini aldığımız ilk andan itibaren tüm imkanlarımızla destek sağladık” ifadeleri yer aldı. Aliyev, felaketin ardından Türkiye’nin başlattığı yeniden inşa çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, Azerbaycan’ın da Kahramanmaraş’taki restorasyon projelerine katkıda bulunmasından büyük gurur duyduğunu söyledi.

Aliyev’den Erdoğan’a mektup!
Başlık ResmiAliyev’den Erdoğan’a mektup! "Türkiye’nin acısı bizim acımız” - 1. Resim

ALİYEV: BİRLİKTELİĞİMİZ SONSUZA DEK SÜRECEK

Azerbaycan lideri, “Bir millet, iki devlet” ilkesine vurgu yaparak, Türkiye ve Azerbaycan’ın tarih boyunca her koşulda birbirine destek olduğunu hatırlattı. “Bu her zaman böyle oldu ve böyle olmaya devam edecek” diyen Aliyev, iki ülkenin stratejik ittifakının sarsılmaz olduğunu ve ortak hedeflere ulaşmak için iş birliğini sürdüreceklerini ifade etti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.