Alman analizi: Eurofighter verirsek SİHA'yı alabiliriz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Alman analizi: Eurofighter verirsek SİHA'yı alabiliriz

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Almanya, Türk savunma sanayiini mercek altına aldı. Türkiye’nin küresel bir silah ihracatçısı olma yönünde ilerlediğini vurgulayan Alman düşünce kuruluşu Bilim ve Politika Vakfı (SWP) Eurofighter verilmesi durumunda Bayraktar SİHA'larının Alman ordusuna ihraç edilmesinin önünü açılacağını söyledi.

Alman düşünce kuruluşu Bilim ve Politika Vakfı (SWP) Türkiye’nin küresel bir silah ihracatçısı olma yönünde ilerlediğini bildirdi.

ALMANYA'NIN GÖZÜ TÜRK SAVUNMA SANAYİİNDE

SWP’nin analizinde, artan rekabet gücü çerçevesinde Türk savunma sanayiinin stratejik olarak yeniden yapılanması incelendi. Savunma sanayisi ve onun etrafında gelişen inovasyon ve ekosisteminin, Türkiye’yi bir “teknoloji ülkesi” olarak konumlandırmayı amaçladığına işaret edilen analizde, Ankara’nın yurt dışından tedarik yerine kendi bünyesinde üretime odaklandığını gösterdiği vurgulandı.

EUROFIGHTER VERİRSEK...

Türkiye’nin Eurofighter savaş uçağı talebine de değinilen analizde, şu ifadelere yer verildi: Eurofighter uçaklarının Türkiye’ye satışı, ticari silah ihracat anlaşmasından çok daha fazlası olacaktır.

Savunma politikası açısından bu, dolaylı olarak stratejik özerkliğini teşvik etmek yerine, Türkiye’yi Batı askerî-endüstriyel sistemlerine entegre etmeye devam etme kararı anlamına gelecektir.

Son olarak, örneğin insansız hava araçları gibi Türk askerî teçhizatının Alman ordusuna ihraç edilmesi şeklinde yeni iş birliği formatları için fırsatlar da açılabilir.

BAYRAKTAR 17. TESTİ BAŞARIYLA GEÇTİ

Yerli ve millî insansız hava aracı Bayraktar TB3, 17’nci uçuş testini de başarıyla tamamladı. Teste ilişkin açıklama, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın sosyal medya hesabından yapıldı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...