Almanya Cumhurbaşkanı'nı bekleten Katar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı güllerle karşıladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in Katar ziyareti sırasında yaşadığı bekletme olayı hafızalara kazınırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyaretinde güllerle karşılanması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün özel uçak "TC-TRK" ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin daveti üzerine Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı'na katılmak üzere Katar'ın başkent Doha'ya gitti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, Hamad Uluslararası Havalimanı'nda Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Halid bin Muhammed Al Atiyye, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu ve diğer ilgililer karşıladı. 

Erdoğan'a havalimanında çiçeklerle özel bir karşılama yapılması akıllara kısa bir süre önce Katar'a giden Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier havaalanında yaşadığı anları akıllara getirdi. 

Rotasını Orta Doğu'ya çeviren Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, yakın bir zamanda önemli bir ziyaret için Katar'a gitmişti. Ancak Steinmeier'ın Katar havalimanında beklediği anlar dikkat çekmişti. 

YARIM SAAT BEKLETİLMİŞTİ

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in dört günlük Orta Doğu ziyaretinin son durağı olan Katar'da, uçağının yarım saat boyunca bekletildiği iddia edilmişti. Alman medyasındaki haberlere göre, Steinmeier dün uçakla Doha Havalimanı'na iniş yaptı ancak karşılamada Katarlı bir yetkili bulunmaması nedeniyle yaklaşık yarım saat boyunca beklemek zorunda kaldı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Görüntülerde, Steinmeier'ın uçağın kapısında dakikalarca bekletildiği ve yaklaşık yarım saat boyunca Katarlı yetkililerin gelmemesi üzerine uçağın kapı bölümünde durduğu anlar gündem olmuştu. 

Steinmeier'in bekletilmesinin, Katar'ın Almanya'nın Gazze politikasına tepkisinden kaynaklanmış olabileceği yorumları yapıldı. 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...