Almanya’da Özlem Türeci ve Uğur Şahin depremi: BioNTech’in kurucuları ülkeyi terk ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya’da Özlem Türeci ve Uğur Şahin depremi: BioNTech’in kurucuları ülkeyi terk ediyor

DÜNYA Haberleri

Koronavirüs salgınına karşı aşı geliştiren BioNTech şirketinin sahipleri Uğur Şahin ve Özlem Türeci Almanya’da gündem oldu. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Bild, iki bilim insanının şirketin üretim ve AR-Ge projeleri için Almanya’dan kaçarak İngiltere’ye taşındığını belirtip hükümeti eleştirdi.

Koronavirüse karşı mRNA bazlı bir aşı geliştiren bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin Almanya’nın gündemine oturdu. Alman gazetesi Bild, ülkenin yeni yetenekleri ve yükselen markaları ülkede tutmakta zorlandığını açıklarken, “Koronavirüs kahramanları bile ülkeyi terk ediyor” başlığıyla Berlin yönetimini tabir-i caizse topa tuttu.

İNGİLTERE’YE TAŞINIYORLAR

Söz konusu haberde bilim insanlarının kanser araştırmaları için operasyonlarını Mainz’ten İngiltere’ye taşıma kararı almasına dikkat çekildi. Bild’de yer alan haberde, “Eskiden ‘Made in Germany’ bir kalite işaretiydi fakat bu artık değişti ve giderek daha çok şirket fabrikalarını ve araştırmalarını yurt dışında yapıyor ya da tamamen gidiyor. Son örnek Alman corona devi BioNTech” denildi.

ÖZLEM TÜRECİ’DEN MESAJ

Gazeteye konuşan 55 yaşındaki Özlem Türeci ise “Almanya’daki siyasetçiler geçici çalışma şartları konusunda nihai karar vermeli” dedi.

Öte yandan Bayer ve BASF gibi şirketlerin de üretim yerlerini değiştirdiği belirtildi, bu şirketlerin ise Çin ve ABD’yi tercih ettiğine dikkat çekildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...