Alzheimer hastası uyuyan eşini tüfekle öldürdü! Ceza almayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Alzheimer hastası uyuyan eşini tüfekle öldürdü! Ceza almayacak

DÜNYA Haberleri

Lübnan'da Alzheimer hastası olduğu ifade edilen bir kişinin uyuyan eşini öldürdüğü aktarıldı. 66 yaşındaki adamın akli dengesinin yerinde olmadığını belirten yetkililer, zanlının ne yaptığının farkında olmadığına dikkat çektiler.

Lübnan’da Alzheimer hastası olduğu belirtilen bir adam, uyuyan eşini silahla vurarak öldürdü.

Arab News’da yer alan haberde, 66 yaşındaki Georges N. İsimli adamın, çarşamba günü saat 02.00 sularında 65 yaşındaki eşi Eline Sassine’yi tüfekle vurduğu tespit edildi. Zanlının, evin başka yerlerine de ateş ettiği bildirildi.

Görgü tanıkları olay karşısında derin bir şok yaşadıklarını ifade ederken, suçun önceden planlanarak işlenmiş olabileceğine ihtimal vermediklerini.

Güvenlik güçleri kurbanın cesedini hastaneye naklederken, N. sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

Chabtine Belediye Başkanı Antoine Abboud, "Adam, karısını kasıtlı olarak öldürmedi. Adam akıl hastalığından mustarip; ne yaptığının farkında değil" dedi.

2050 YILINDA 153 MİLYON ALZHEİMER HASTASI OLACAK

2019'da Beyrut'ta düzenlenen Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesel Alzheimer Hastalığı Konferansı sırasında yapılan bir araştırmada, 2050 yılına kadar dünya genelinde hasta sayısının 153 milyona ulaşabileceği öngörüldü.

Öngörülen artışın temel olarak küresel nüfus artışı, yaşlanan demografik yapı ve sigara, obezite, yüksek kan şekeri ve düşük eğitim seviyesi gibi risk faktörlerine bağlı olduğu düşünülüyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...