Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Avrupa ülkelerinden Mısır'ın Gazze planına destek

Avrupa ülkelerinden Mısır'ın Gazze planına destek
Fotoğraf Başlığı Avrupa ülkelerinden Misir'in Gazze planina destek

Gazze'de İsrail soykırımının ardından Hamas ile yapılan ateşkes ve esir takasının sürekliliğine ilişkin tartışmalar devam ederken gözler kalıcı barışa çevrildi. Öte yandan Avrupa ülkeleri İngiltere, Fransa, Almanya ile İtalya, Mısır tarafından sunulan ve Arap Birliği'nde kabul edilen Gazze planını memnuniyetle karşıladı.

Kaydet
a- | +A

İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya Dışişleri Bakanları, Arap ülkelerinin Gazze'nin yeniden inşası için kabul ettiği planı memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Bakanlar yaptıkları ortak açıklamada, Arap Birliği'nin Gazze'nin yeniden inşasına yönelik planını memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu.

Avrupa ülkelerinden Mısır'ın Gazze planına destek - 1. Resim
Başlık ResmiAvrupa ülkelerinden Mısır'ın Gazze planına destek - 1. Resim

"GERÇEKÇİ BİR YOL HARİTASI" VURGUSU

Planın, Gazze'nin yeniden inşası için gerçekçi bir yol haritası sunduğu vurgulanan açıklamada, "(Plan) uygulanabilirse, Gazze'deki Filistinlilerin kötü yaşam koşulları için sürdürülebilir bir iyileşme vaat ediyor." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, planın hem İsrail hem de Filistinliler için kabul edilebilir olmasının yanı sıra, iki tarafa kalıcı barış sağlamaya yönelik güçlü bir siyasi ve güvenlik çerçevesine dayandığı vurgulandı.

Açıklamada, Arap ülkelerinin Gazze'yi yeniden inşa etmek için geliştirdiği ortak girişimi takdir ettiklerini belirten dört Avrupalı bakan, "Güvenlik ve yönetim de dahil olmak üzere tüm sorunları birlikte ele almak için Arap, Filistin ve İsraillilerle birlikte çalışmaya kararlıyız." ifadelerine yer verdi.

Avrupa ülkelerinden Mısır'ın Gazze planına destek - 2. Resim
Başlık ResmiAvrupa ülkelerinden Mısır'ın Gazze planına destek - 2. Resim

BAKMADAN GEÇME
Arap Birliği
HABER

Arap Birliği'nin 'Gazze' planına Beyaz Saray'dan tepki

ÇÖZÜM ÖNERİSİ 4 MARTTA SUNULMUŞTU

Mısır'ın başkenti Kahire'de 4 Mart'ta düzenlenen Olağanüstü Arap Birliği Zirvesi'nde, ev sahibi ülke, Filistinlileri topraklarından etmeden Gazze Şeridi'nin yeniden inşasına yönelik bir plan sunmuş ve üye ülkeler de kabul etmişti.

Mısır'ın söz konusu planının basına yansıyan detaylarına göre, Gazze'nin yeniden imarı için 53 milyar dolar gerekiyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.