Netanyahu, savaşı bitirmeyi reddetti! Ateşkes baskısı yapanlara tepki gösterdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
Netanyahu, savaşı bitirmeyi reddetti! Ateşkes baskısı yapanlara tepki gösterdi

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ajanslar

Joe Biden yönetimi, ABD Kongresi’nin onayına sunmadan acil durum yetkisini kullanarak İsrail'e tank mermisi satışına onay verdi. İsrail askerlerinin Filistinlilere yaptığı zulme, Netanyahu'nun danışmanından skandal bir savunma geldi. İşgalci İsrail ordusu yine okulu vurdu. Halife bin Zayid Al Nahyan Okulu, İsrail güçleri tarafından baskına uğradı. Netanyahu ile Putin görüştü. İşte dakika dakika İsrail-Hamas savaşındaki gelişmeler.

Hamas'a bağlı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'na İsrail'in cevabı işgal ile oldu. Hastaneler ve okullar dahil olmak üzere sivillerin yaşadığı birçok alanı kan gölüne çeviren işgalci ordu, şu ana kadar 17 bin 700 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. İsrail'in katliamlarına en büyük desteği ise ABD verdi. Biden, İsrail'e 106,5 milyon dolar değerindeki 13 bin 981 adet tank mermisinin satışına onay verdi. Netanyahu, savaşı bitirmeyi reddetti. Netanyahu ile Putin 50 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İsrail, okulda katliam yaptı. İşte bugün İsrail-Hamas savaşında yaşanan gelişmeler...

NETANYAHU, ABD'YE TEŞEKKÜR ETTİ

İsrail'in Gazze'deki katliamları sürerken, Başbakan Binyamin Netanyahu’dan en büyük destekçisi ABD’ye teşekkür geldi. Netanyahu, Gazze’deki saldırıların devamı için “önemli miktarda mühimmat” sağladığı ve BM Güvenlik Konseyi’nde “Gazze Şeridi’nde ateşkes” tasarısını veto ettiği için ABD Başkanı Biden’a teşekkür etti.

NETANYAHU, SAVAŞI BİTİRMEYİ REDDETTİ

Kabinesine brifing veren Netanyahu, Fransa, Almanya ve diğer ülkelerin liderlerine şunu söylediğini söyledi: "Bir yandan Hamas'ın ortadan kaldırılmasını destekleyip, diğer yandan Hamas'ın ortadan kaldırılmasını engelleyecek olan savaşı bitirmemiz için bize baskı yapamazsınız."

NETANYAHU İLE PUTİN GÖRÜŞTÜ

Netanyahu'nun sözcüsü The Times of Israel'e yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kabine toplantısından erken çıktığını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 50 dakika görüştüğünü söyledi. Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun Moskova yetkililerinin BM ve diğer platformlarda Hamas'a karşı savaş konusunda ortaya koyduğu 'İsrail karşıtı' tutumdan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdiğini bildirdi.
Başbakanlık ofisi yaptığı açıklamada, Putin'e Rusya ile İran arasındaki işbirliğine yönelik eleştirinin de görüşmede dile getirildiği bilgisine yer verildi.
Netanyahu ayrıca Putin'den, geri kalan rehinelerin ziyaret edilmesi ve onlara ilaç ulaştırılması için Kızıl Haç'a baskı yapmasını istedi.

Netanyahu, savaşı bitirmeyi reddetti! Ateşkes baskısı yapanlara tepki gösterdi

İSRAİL, OKULDA KATLİAM YAPTI

Görgü tanıkları ve yerel medya kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya bölgesinde binlerce Filistinlinin saldırılardan kaçarak sığınmak zorunda kaldığı Halife bin Zayid Al Nahyan Okulu, İsrail güçleri tarafından baskına uğradı. Yüksek noktalara konuşlanan İsrailli keskin nişancılar da okulda hareket eden herkesi hedef aldı. Okula sığınanlardan adını açıklamak istemeyen Filistinli bir kadın, yerel medyayla paylaştığı ses kaydında, İsrail ordusu, 9 Aralık Cumartesi günü okula baskın düzenleyerek kadın ve çocukların yakınlardaki meydana gitmelerini istedi. Askerler daha sonra erkekleri okuldan alarak alıkoydu." ifadelerini kullandı. Söz konusu okulda 7 binden fazla yerinden edilmiş Filistinli arasında kadın, çocuk ve yaralıların olduğu belirtildi.

BİDEN, KONGREYİ BEKLEMEDİ

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, ABD Kongresi’nin onayına sunmadan acil durum yetkisini kullanarak İsrail'e 106,5 milyon dolar değerindeki 13 bin 981 adet tank mermisinin satışına onay verdi.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı'nın tank mermilerinin İsrail'e derhal teslim edilmesi için Silah İhracatı Kontrol Yasası’ndaki acil durum yetkisini kullandığı belirtilerek, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın tank mermilerinin ABD'nin ulusal güvenlik çıkarları doğrultusunda İsrail'e derhal sağlanması gerektiği konusunda kongreye ayrıntılı gerekçeler sunduğu ifade edildi. Tank mermilerinin satışının ABD ordusu envanterinden yapılacağı belirtilen açıklamada, satışın ABD'nin savunması üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacağı aktarıldı.

NETANYAHU'NUN DANIŞMANINDAN SKANDAL SAVUNMA

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde yaklaşık 700 Filistinli erkeği kelepçeli, gözleri bağlı ve yarı çıplak halde alıkoydu. Görüntülerde Filistinli erkeklerin iç çamaşırlarına kadar soyulduğu ve askeri kamyonlara taşındığı anlar yer aldı. İsrail'in skandal hamlesini savunan Başbakan Binyamin Netanyahu'nun danışmanı Mark Regev, "Burası Ortadoğu ve hava oldukça sıcak. Güneşli günlerde gömleğinizi çıkarmanızın istenmesi hoş olmayabilir ama dünyanın sonu değil" diye konuştu.

Netanyahu, savaşı bitirmeyi reddetti! Ateşkes baskısı yapanlara tepki gösterdi

İşte dakika dakika İsrail-Hamas savaşında yaşanan gelişmeler

 

20:05 İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 297 kişi artarak 17 bin 997’ye yükseldi.

19:58 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını eleştirerek, “Filistinlilerin toplu olarak cezalandırılması kabul edilemez” dedi.

17:35 El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, günler sonra birazdan konuşacak.

15:23 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Hamas tarafından tutulan rehineleri kurtarmak için operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyon sırasında hiçbir rehinenin kurtarılmadığı ve iki İsrail askerinin ağır yaralandığı belirtildi.

15:19 İsrail ordusu, saldırılarıyla insanlık felaketinin derinleştiği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şucaiyye bölgesine topçu birliklerini kaydırdığını duyurdu

15:18 Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: İsrail ordusunun Gazze'deki sivilleri daha iyi koruması gerekiyor

14:52 Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güneyinden İsrail ordusuna yönelik hedefe insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlediğini duyurdu.

14:10 İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah şehirlerini birbirine bağlayan su boru hatlarını bombaladığı bildirildi

13:48 DSÖ: Gazze ve Batı Şeria'da sağlık hizmetlerine yönelik 449'dan fazla saldırıyı doğruladık

13:27 İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde aralarında bir kadın ve eski tutukluların olduğu 30 Filistinliyi gözaltına aldı.

13:05 İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki Bureyc Mülteci Kampı'ndaki yerleşim alanına düzenlediği saldırıda 7 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

13:00 İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 18 bine yaklaştı . Son 24 saatte 213 Filistinli öldürüldü. Gazze'de 210 cenaze ile 2 bin 300 yaralı hastanelere sevk edildi

10:59 BM Genel Sekreteri Guterres: "Gazze'de ateşkes kararının uygulanamaması, BM Güvenlik Konseyi'nin otoritesini ve güvenirliğini zayıflattı"

10:50 İsrail ordusu, 7 Ekim'den beri çatışmaların devam ettiği Gazze'de ölen İsrailli asker ve subay sayısının 425'e yükseldiğini açıkladı. Ayrıca, 7 Ekim'den bu yana 5 binden fazla yaralı askerin hastanelere götürüldüğü bildirildi.

07:56 İsrail'in Gazze'nin güneyindeki bir eve düzenlediği saldırıda 10 sivil öldürüldü

06:22 İsrail ordusu, Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda 3 Filistinliyi yaraladı

02:39 İsrailli keskin nişancılar, Gazze'de ilaç temin etmeye çalışan sağlık yetkilisini yaraladı

01:45 Hamas, Yemen'deki İran destekli Husilerin "Kızıldeniz üzerinden İsrail'e giden gemilerin geçişini engelleme" tehdidini memnuniyetle karşıladı

01:24 İsrail ordusu, Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okula baskın düzenledi

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...