Bir gecede 500 deprem meydana geldi, yollar yarıldı! OHAL ilan edilen ülkede kaos

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

İzlanda'da son günlerde devam eden sismik hareketlilik nedeniyle bölgede bir gecede 500'den fazla deprem meydana geldi, yollarda içinden dumanlar yükselen yarıklar oluştu. OHAL ilan edilen ülkede, Fagradalsfjall Yanardağı'nın yakın zamanda patlaması bekleniyor.

İzlanda'da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından yanardağ patlaması endişesi oluştu. Bölgede geçtiğimiz cumartesi günü OHAL ilan edildi, ülkenin güneybatısındaki Grindavik kasabasında 'önlem olarak' tahliye kararı alındı.

Yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı kasabaya giden tüm yollar, trafiğin giriş ve çıkışını sağlamak için acil durumlar dışında kapatıldı.

YOLLAR YARILDI, DUMANLAR YÜKSELDİ

Birkaç gündür devam eden sismik hareketlilik büyük paniğe neden olurken, gece yarısından bu yana Reykjanes Yarımadası'nda 500'den fazla deprem meydana geldi, birçok yolda yarık oluştu. Yüzlerce kişi bölgeyi terk ederken, oluşan yarıkların bazılarından dumanların yükseldiği görüldü.

MAGMA NEHRİ HALA AKTİF

Uzmanlar, sismik hareketliliğinin düne göre azaldığını ancak yarımadanın altından geçen 15 kilometre uzunluğundaki magma nehrinin hala aktif olduğunu ve şu anda boşaltılmış olan Grindavik kasabasını tehdit ettiğini vurguladı.

Yakın zamanda patlaması beklenen Fagradalsfjall Yanardağı, 2021'deki patlama ile 800 yıl aradan sonra volkanik faaliyetlerine yeniden başlamıştı.

Öte yandan, Ekim sonundan bu yana İzlanda'nın güneybatısında 20 binden fazla sarsıntı yaşandığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...