BM elçisi Hind Sabri'den 'Gazze' istifası: Kimse merhamet etmiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
BM elçisi Hind Sabri'den 'Gazze' istifası: Kimse merhamet etmiyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Tunuslu aktris Hind Sabri, Gazze’deki açlığı protesto için Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçiliği'nden istifa ettiğini duyurdu.

Tunuslu oyuncu Hind Sabri, İsrail saldırıları altındaki Gazze'de açlığın bir savaş silahı olarak kullanılmasını protesto etmek amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı İyi Niyet Elçiliği'nden istifa etti.

"DERİN BİR ÜZÜNTÜYLE DUYURUYORUM"

X platformundaki hesabından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin duygularını paylaşan Sabri, "Dünya çapında 13 yıldır sürdürdüğüm insani yardım çalışmalarının ardından, Dünya Gıda Programı'ndaki görevimden istifa ettim. BM’deki İyi Niyetle Elçiliği'nden ayrıldığımı derin bir üzüntüyle duyuruyorum" ifadelerini kullandı.

"GAZZELİ ÇOCUKLAR İÇİN YARDIM İSTEDİK"

Sabri, istifasıyla birlikte, Dünya Gıda Programı'ndaki yetkililere güçlü bir mesaj göndermeyi amaçladığını belirterek, şu açıklamada bulundu:

"Arkadaşlarımızla beraber, geçmişte başarılı bir şekilde çalıştığımız gibi Gazzeli çocuklar için de acil yardım çağrısı yapılmasını istedik. Gazze Şeridi’ndeki insani ateşkes sağlanması ve açlığın bir savaş silahı olarak kullanılmasını önlemek için Dünya Gıda Programı'nın gücünden faydalanmasını talep ediyoruz.

"ÖLÜMÜM KUŞATTIĞI SİVİLLERE KİMSE MERHAMET ETMİYOR"

Geçtiğimiz haftalarda Dünya Gıda Programı'ndaki fedakar meslektaşlarımla çocuklara karşı her zaman yaptığımız yardımı Gazzeli çocuklara karşı görevlerimizi çaresizce tam olarak yerine getiremediğimizi paylaşmıştım. Ancak son 46 günde açlık ve kuşatma Gazze’deki 2 milyondan fazla sivile karşı silah olarak kullanıldı. Gazze’deki anne ve babalar, yaşlılar ezici savaş makinesine karşı hiçbir şey yapamıyor. Ölümün kuşattığı sivillere kimse merhamet etmiyor."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...