BM: Rusya sivilleri misket bombasıyla vurdu

Düzenleyen:
BM: Rusya sivilleri misket bombasıyla vurdu

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler, Rusya'nın Ukrayna'daki sivil yerleşim yerlerine misket bombası atarak savaş suçu işlediğini bildirdi. Rusya'dan bu iddialara dair henüz bir açıklama elmedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, Rusya'ya yönelik şok suçlamalarda bulundu. Throssell, Rus ordusunun Ukrayna'daki yerleşim bölgelerinde birkaç defa misket bombası kullandığını iddia eddi. Buna dair ellerinde güvenilir raporlar olduğunu aktaran BM Sözcüsü, bu tür silahların ayrım gözetmeksizin kullanılmasının savaş suçu olduğunu dile getirdi.

Misket bombalarının geniş bir alanı etkilemesi sebebiyle yerleşim yerlerinde kullanımının uluslararası hukuk ilkeleriyle bağdaşmadığını vurgulayan Throssell "Rus makamlarına, sivillere ve sivil yapılara yönelik saldırıların uluslararası hukuk kapsamında yasak olduğunu, savaş suçu sayılabileceğini hatırlatıyoruz" dedi.

BM, 24 Şubat'tan bu yana Rusya'nın Ukrayna’daki saldırılarında 549 sivilin öldüğünü, 957 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Rusya ise bu ithamlara ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...