Brezilya'da sel felaketi: 21 ölü, çok sayıda kişi kayıp

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Brezilya'da sel felaketi: 21 ölü, çok sayıda kişi kayıp

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Türkiye Gazetesi

Brezilya'nın güneyinde etkili olan kasırganın neden olduğu sel nedeniyle 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Doğal afet sonrasında çok sayıdan kişiden haber alınamadığı belirtilirken, binlerce insanın evsiz kaldığı kaydedildi.

Brezilya’nın güneyinde etkili olan kasırga hayatı felç etti. Rüzgar ve selin de etkili olmasıyla en az 21 kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin de evsiz kaldığı bildirildi.  

Kasırga sonrasında basın mensuplarının karşısına geçen Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, eyaletteki en ölümcül felaketin yaşandığını belirterek, “Rio Grande do Sul eyaletindeki Muçul kasabasında sel sularının çekilmesiyle 15 kişinin cansız bedenine daha ulaşıldı ve ölü sayısı 21’e yükseldi. Derin bir üzüntü duyuyoruz” dedi. Pazartesi gününden bu yana etkili olan kasırga, sel ve toprak kaymalarına neden olurken, yüzlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Doğal afet sonrasında hala çok sayıda kişinin kayıp olduğu ifade edilirken, ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.

Ulusal Afet Müdahale Şefi Wolnei Barreiros, toplam 54 şehri vuran kasırganın 20 binden fazla insanı doğrudan etkilediğini söyledi. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, dayanışma mesajı göndererek hükümetin yardım etmeye hazır olduğunu açıkladı.

BREZİLYA’DA DOĞAL AFETLER

Brezilya’da son bir yıl içerisinde yağış ve toprak kaymaları nedeniyle çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Haziran ayında da etkili olan kasırga nedeniyle 13 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi de evsiz kalmıştı. Şubat ayında ise Sao Paulo’da toprak kayması nedeniyle en az 65 kişi hayatını kaybetmişti.   

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...