Bu nasıl takas? İsrail bir taraftan serbest bırakıp bir taraftan tutukluyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bu nasıl takas? İsrail bir taraftan serbest bırakıp bir taraftan tutukluyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail, Hamas’la yaptığı rehine takası anlaşması çerçevesinde cezaevindeki Filistinli tutukluları bırakırken bir yandan da işgal altındaki Batı Şeria’da gözaltına almaya devam ediyor.

İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma gereği İsrail, cuma günü başlayan ateşkesin ilk dört gününde 33’ü kadın, 117’si çocuk olmak üzere 150 Filistinli tutukluyu serbest bıraktı. Filistinli Esirler Derneği Sözcüsü Amany Sarahneh “Ancak aynı dönemde İsrail, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da en az 133 Filistinliyi tutukladı” dedi.

GECE GEÇ SAATLERDE BASKIN DÜZENLEDİ

Cenin Belediye Başkanı Nidal el-Ubeydi İsrail’in, dün yine gece geç saatlerde baskın düzenlediğini belirterek “İsrail güçleri, silah ve patlama sesleri arasında, devlet hastanesinin de aralarında bulunduğu kentteki birçok hastaneyi kuşattı. Çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. Hastane girişinde yaralı bir Filistinliyi ambulansın içinde gözaltına aldılar” dedi.

HASAR 24 MİLYON DOLAR CİVARINDA

Filistin Sağlık Bakanlığı, baskında İsrail askerlerinin açtığı ateşte iki çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı. 9 yaşındaki çocuklardan birinin saldırıya uğradığı an, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. İsrail’in her baskında sokaklara ve altyapıya buldozerlerle zarar verdiğini belirten Ubeydi “Belediye ekipleri bu yıl sokakları beş defa tamir etti. Ancak aynı yerler İsrail tarafından tekrar tekrar buldozerlerle tahrip ediliyor. Bu yılki hasar, tahmini olarak 24 milyon dolar civarında” dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşegül Keskin 30 Kasım 2023 16:33

Ateşkes varken kacirmalari direkt savaş suçu

Kübra Nurcan30 Kasım 2023 16:32

Bunlara güven olur mu hiç ?

Sonraki Haber Yükleniyor...