Çarpıcı gerçekler ortaya çıktı! Çeyrek milyar insan "gıda krizi" yaşıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çarpıcı gerçekler ortaya çıktı! Çeyrek milyar insan "gıda krizi" yaşıyor

DÜNYA Haberleri

En son açıklanan Küresel Gıda Krizleri Raporu gıda güvenliği ile ilgili çok çarpıcı gerçekleri ortaya çıkardı. Açıklanan rapora göre milyarlarca insan “akut gıda güvensizliği” içinde hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Kongo, Etiyopya, Afganistan, Nijerya ve Yemen bu güvensizlikle karşı karşıya kalan nüfusun %40'ından fazlasını oluşturuyor.

2022 yılında "akut gıda güvensizliği" yaşayan nüfus art arda dördüncü kez arttı.

Geçen yıl gıda krizi yaşayan 58 ülkede/bölgede çeyrek milyardan fazla insan akut bir şekilde gıda güvensizliği yaşadı ve acil gıda yardımına ihtiyaç duydu.

Küresel Gıda Krizleri Raporu'nun bulguları, 2030 yılına kadar açlığı ortadan kaldırma hedefine ulaşmanın giderek zorlaştığını gösterdi.

Rapor, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü, BM Dünya Gıda Programı, Avrupa Birliği ve Gıda Krizine Karşı Küresel Ağ kuruluşları tarafından hazırlandı.

GIDA KRİZİ YAŞAYAN İNSAN SAYISINDA ÇARPICI ARTIŞ

Rapora göre, 2021'de 53 ülke ve bölgede 193 milyon olan “kriz veya daha kötüsü akut gıda güvensizliği” içindeki insan sayısı geçtiğimiz yıl yaklaşık 258 milyona yükseldi.

2022'de bu durumda en fazla insanın bulunduğu ülkeler/bölgeler Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Afganistan, Nijerya, Yemen, Myanmar, Suriye, Sudan, Ukrayna ve Pakistan oldu.

Çarpıcı gerçekler ortaya çıktı! Çeyrek milyar insan "gıda krizi" yaşıyor

EN ÇOK ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR

Bu güvensizlikle karşı karşıya kalan nüfusun %40'ından fazlası yalnızca beş ülkede/bölgede yaşıyor: Kongo, Etiyopya, Afganistan, Nijerya ve Yemen.

5 yaşın altındaki 35 milyondan fazla çocuk, raporda incelenen 42 ana gıda krizi bağlamından 30'unda "aşırı zayıflık veya akut yetersiz beslenmeden" mustaripti ve bunların 9,2 milyonu, yetersiz beslenmenin en yaşamı tehdit eden şekli olan ve çocuk ölümlerini artıran başlıca nedenlerinden biri olan şiddetli kilo kaybından sıkıntı çekti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...