Cezayir, Faslı turistleri kurşun yağmuruna tuttu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Cezayir, Faslı turistleri kurşun yağmuruna tuttu

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Fas'tan jet skiyle yola çıkan turistler Cezayir sularına girdi. Sahil güvenlik turistlerin üzerine ateş açarak iki kişiyi öldürerek bir kişiyi de gözaltına aldı. Korkunç olaydan kaçarak kurtulan Faslı kardeşini ve arkadaşını kaybettiği olayda yaşananları anlattı.

Cezayir ve Fas arasında yıllardır süregelen anlaşmazlık, "Demokratik Sahra Arap Cumhuriyeti"nin yönetimi konusunda çıkan sorunlarla körüklenmişti. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler 2021 yılında kesilmişti. 

Fas'tan yola çıkan turistler jet ski ile Cezayir sularına girdi. Sahil güvenlik, Faslı turistleri kurşun yağmuruna tuttu. Cezayir sahil güvenliğinin gerçekleştirdiği olay iki ülke arasındaki gerginliği körükleyecek gibi gözüküyor.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Cezayir sahil güvenliği, jet skiyle Fas'tan Cezayir sularına giren 2 turisti vurarak öldürdü. Cezayir sahil güvenliği, Jet skiyle Fas'ın Saidia tatil beldesinden yola çıkarak Cezayir sularına giren Fransız-Fas uyruklu 4 turiste ateş açtı.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, ateş açılması sonucu Bilal Kissi ve Abdelali Merchouer’ın hayatını kaybettiği, Smail Snabe’nin sahil güvenlik ekibi tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Grupta yer alan Mohamed Kissi’nin ise kaçmayı başararak Fas’a dönebildiği öğrenildi.

"KARDEŞİMİ VE ARKADAŞIMI ÖLDÜRDÜLER"

Mohamed Kissi yaptığı açıklamada, "Kaybolduk, kendimizi Cezayir'de bulana kadar yola devam ettik. Cezayir'e ait siyah bir bot bize doğru geldi ve üzerimize ateş açtılar. Ben vurulmadım ama kardeşimi ve arkadaşımı öldürdüler" dedi. Kissi, sahil güvenlik tarafından fark edildiklerinde kaçmaya çalışmadıklarını ve kardeşinin vurulmadan önce sahil güvenlik ekibiyle konuşmayı denediğini söyledi.

Kardeşine ve arkadaşına 5 kurşun isabet etiğini, gözaltına alınan diğer arkadaşının da vurulduğunu ifade eden Kissi, yüzerek geri dönmeye çalıştığını ve Fas donanması tarafından kurtarıldığını söyledi.

CEZAYİR'DEN AÇIKLAMA GELMEDİ

Batı Sahra konusunda anlaşmazlık yaşayan Fas ve Cezayir arasındaki gerginlik uzun yıllardır devam ediyor. İki ülke arasındaki sınır 1994 yılında kapatılmış, Cezayir Ağustos 2021’de Fas’la tüm diplomatik ilişkilerini kesmişti. Cezayir, Fas'ı düşmanca eylemlerle suçlarken Fas yönetimi ise söz konusu iddiaları reddetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...