Cezayir’den Arap dünyasına ‘İsrail’ tepkisi: Gazze’de yaşananlar olmayacaktı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Cezayir’den Arap dünyasına ‘İsrail’ tepkisi: Gazze’de yaşananlar olmayacaktı!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları devam ederken Cezayir dikkat çeken bir çıkış yaptı. Uluslararası toplumun İsrail’e dokunulmazlık sağladığını belirten Cezayir Dışişleri Bakanı Attaf, “Arap dünyasının İsrail’e karşı tavrı gerilemeseydi bugün Gazze’de yaşananlar olmayacaktı.” dedi.

Cezayir Ulusal Halk Meclisi, İsrail’in Gazze Şeridi başta olmak üzere Filistin’deki saldırıları gündemiyle olağanüstü toplandı. Milletvekilleri, Filistin atkıları takıp, Filistin bayrakları taşıyarak "Cezayir ordusu seninledir Gazze" sloganları attı.

Cezayir Dışişleri Bakanı Attaf, genel kurula hitaben, bugün İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetli saldırılarının sebebinin 7 Ekim ile başlamadığına dikkati çekerek, "İsrail’in Filistin’i tamamen haritadan silme girişiminin ileri bir aşaması olduğunu" vurguladı.

ULUSLARARASI TOPLUMUN İSRAİL’E SAĞLADIĞI DOKUNULMAZLIK

Bu saldırıların uluslararası toplumun İsrail’e sağladığı dokunulmazlığın bir parçası olduğuna işaret eden Attaf, uluslararası toplumun İsrail’e askeri, maddi, manevi, ahlaki, siyasi ve medya desteği verdiğini ifade etti.

Attaf, İsrail’in uluslararası hukuku tamamen ihlal ettiğini belirterek, uluslararası toplumun siyasi iradesinin Filistin sorununa hiçbir çözüm önerisi sunmadığını ve bu davanın tamamen görmezden gelindiğini vurguladı.

Cezayir’den Arap dünyasına ‘İsrail’ tepkisi: Gazze’de yaşananlar olmayacaktı!

ARAP DÜNYASINA İSRAİL TEPKİSİ

Arap dünyasının Filistin davasına dair tavrına ilişkin Attaf, "Arap dünyasının İsrail’e karşı tavrı gerilemeseydi bugün Gazze’de yaşananlar olmayacaktı." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Attaf, Cezayir’in saldırıların durdurulması tam bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasını sağlayacak İsrail işgalinin sona erdirilmesi yönündeki çağrısını yineleyerek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni Filistin halkına yönelik sorumluluğunu yerine getirmeye çağırdı.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik" devam eden ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanını başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de Kassam Tugayları'nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 542'si çocuk, 2 bin 187'si kadın olmak üzere 8 bin 525 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 21 bin 643 kişinin yaralandığını bildirdi. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 124 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...