Depremden kurtuldu, yardıma koştu: İnsanlar anlatamayacağım bir felaket yaşadı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Depremden kurtuldu, yardıma koştu: İnsanlar anlatamayacağım bir felaket yaşadı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fas'ta gerçekleşen 7 büyüklüğündeki depremden sağ kurtulan köylü yaşadıkları dehşeti dile getirirken "İnsanlar anlatamayacağım bir felaket yaşadı." sözleriyle afetin büyüklüğünü gözler önüne serdi. Depremzede acil yardım çağrısında bulundu.

Fas'ta yaşanan felaketin ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor. 2 bin 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 59 kişinin de yaralandığı felaketin ardından bir depremzede yaşananları anlattı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Fas'ın orta kesimindeki Şişava kentinde depremde birçok evin yerle bir olduğu Edasil köyünde sağ kurtulan depremzede yaşadıkları korku dolu anları anlattı. 8 Eylül'de gece yerel saatle 23.10'da merkez üssü Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğünde depreme yakalanan Edasil sakinlerinden Hüseyin Umuluk, yaşadıkları dehşeti ve gözlemlerini paylaştı.

"İNSANLAR ANLATAMAYACAĞIM BİR FELAKET YAŞADI"

Deprem nedeniyle köydeki birçok evin yıkıldığını belirten Umuluk, yıkıntının ardından depremden sağ çıkan köy sakinlerinin korkunç dolu anlar yaşadığını ve dehşete kapıldıklarını dile getirdi. Umuluk, sağ kalanların can havliyle zor durumdakilere yardım etmek ve enkaz altındakileri çıkarmak için seferber olduğunu ifade ederek, "İnsanlar anlatamayacağım bir felaket yaşadı." dedi.

ACİL YARDIM İHTİYACI

Vatandaşları kurtarmak için gösterdikleri çabalardan ötürü yerel yetkililere teşekkürlerini ileten Umuluk, yetkililere ayrıca; evlerini kaybeden vatandaşlara acil yardım, yiyecek ve su sağlamanın yanı sıra çözüm bulmaları çağrısında bulundu.

Umuluk, bölge sakinlerinin yaşam malzemelerine acil ihtiyaç duyduğunu belirterek, köydeki evlerin çoğunun çöktüğünü bazılarında da çatlaklar oluştuğunu, dolayısıyla tehlike nedeniyle kimsenin evlere giremediğini söyledi.

ENKAZ ALTINDA BEKLEYENLER VAR

Depremin merkezi olan dağlık bölgede enkaz altında kurtarılmayı bekleyenlerin bulunduğunu aktaran Umuluk, yolların hasar görmesi nedeniyle bölgeye ulaşımın sınırlı olduğunu kaydetti. Fas'ta 8 Eylül'de gece yerel saatle 23.10'da merkez üssü Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Depremin, başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerini de etkilediği belirtilmişti. Fas İçişleri Bakanlığı, depremde şu ana kadar 2 bin 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 59 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...