DSÖ, Türkiye'ye nakledilen Gazzeli kanser hastaları için memnuniyetlerini iletti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
DSÖ, Türkiye'ye nakledilen Gazzeli kanser hastaları için memnuniyetlerini iletti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in 42 gündür ara vermeden bombaladığı Gazze'de tedavilerine devam edilemeyen 27 kanser hastası Türkiye'ye getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastalarla özel olarak ilgilenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'da da bizzat ziyaret etti. DSÖ ise Türkiye'nin girişimini memnuniyetle kaşlıladıklarını açıkladı.

İsrail'in bombaladığı hastanalerde tedavilerine devam edemeyen Gazzeli 27 kanser hastası, Refah Sınır Kapısı'nı geçmelerinin ardından Türkiye'ye getirilmişti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca süreci başından sonuna takip ederken, hasta ve refakatçiler Bilkent Şehir Hastanesi'ne getirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün tedavilerine başlanan kanser hastalarını ziyaret etmişti.

"TÜRKİYE'NİN ÇABALARINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, Türkiye'nin çabalarına ilişkin "Kanser tedavisine ihtiyaç duyanların tahliye edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz." ifadesini kullandı.

"TAHLİYELER HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Harris, kritik yaralı ve hastaların Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a ve Mısır üzerinden de sürekli, düzenli, engelsiz ve güvenli olarak tıbbi tahliyelerinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Harris, "DSÖ, sağlık durumu ve güvenlik koşulları izin verdiği ölçüde, hasta ve aile üyelerinin tahliyesini kolaylaştırmaya kararlıdır." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...