Dublin alev alev! Bıçaklı saldırı ülkeyi karıştırdı: Sokağa dökülen vatandaşlar polisle çatıştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İrlanda'da 50 yaşlarındaki bir saldırganın okul çevresi önündeki çocuklara bıçakla saldırması ülkeyi karıştırdı. Binlerce kişinin sokaklara döküldüğü olayda aşırı sağcı grup, polis ile çatıştı.

İrlanda'nın başkenti Dublin'de 50 yaşlarında bir göçmen, okul çevresindeki çocuklara bıçaklı saldırıda bulundu. 3'ü çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı. Beş yaşındaki kız çocuğu ile bir kadının ağır şekilde yaralandığı saldırının ardından olay yerine polis ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Polis yaralı şekilde yakalanan saldırganın milliyeti konusunda bilgi vermedi ancak şüphelinin bir İrlanda vatandaşı olduğunu ve 20 yıldır ülkede yaşadığı medyaya yansıdı.

İRLANDA POLİSİNDEN AÇIKLAMA

İrlanda polisi de yaptığı açıklamada, okulun dışında birden fazla küçük çocuğun dahil olduğu "ciddi olayın" meydana geldiğini kaydetti.

Polis, aralarında üç küçük çocuk, bir erkek ve bir kadının bulunduğu 5 kişinin Dublin bölgesindeki hastanelere kaldırıldığını ifade etti.

Dublin alev alev! Bıçaklı saldırı ülkeyi karıştırdı: Sokağa dökülen vatandaşlar polisle çatıştı

İrlanda polisi, çocuklardan birinin ve olay yerinde bulunan kadının, ciddi yaralanma, diğer iki çocuk ve erkeğin ise daha hafif yaralanmalar nedeniyle tedavi gördüğünü kaydetti.

Polis olaya ilişkin soruşturma başlattı.​​​​​​​ İrlanda kamu yayın kuruluşu RTE de yaralanmaların şüpheli bıçaklama olayından kaynaklandığını bildirdi.

Saldırının duyulmasıyla birlikte akşam saatlerinde bir grup okulun önünde toplandı.  Sosyal medyaya yansıyan bıçaklı saldırının bir göçmen tarafından gerçekleştirildiği dedikodusu, şiddetin daha da yayılmasına yol açtı. Giderek artan kalabalıkta aşırı sağcılar başı çekti, grup polisle çatıştı. Bir polis aracını ve tramvayı ateşe verdi ve bazı polis memurlarına saldırdı.

Dublin alev alev! Bıçaklı saldırı ülkeyi karıştırdı: Sokağa dökülen vatandaşlar polisle çatıştı

OLAYLARDAN HOLİGAN KESİMİ SORUMLU TUTTU

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, olaylardan şoke olduğunu belirtip ayrıntıların hala belirlenmeye çalışıldığını söyledi. Başbakan Varakdar, Dublin'e ek polis güçlerinin konuşlandırıldığı bilgisini de verdi.

An Garda Siochana’nın (İrlanda Polisi) başı Drew Harris ise, şiddet olaylarından 'aşırı sağ ideolojiyle hareket eden delirmiş, holigan bir kesimi' sorumlu tuttu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...