Dünya çapında operasyon! 197 suçlu yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dünya çapında operasyon! 197 suçlu yakalandı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İspanya polisi farklı ülkelerinde desteğiyle dünya çapında bir operasyon gerçekleştirdi. Çoğu Avrupalı olmak üzere farklı uyruklardan 197 suçlu yakalandı.

İspanya'da gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonla suç örgütüne mensup şahıslar yakalandı. İspanya Ulusal Polisi, Avrupa fonlarıyla ortak finanse edilen soruşturmalarda 34 milletten 197 suç örgütü üyesini yakaladığını açıkladı.

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN YAKALANMA KARARI VAR

İspanya Ulusal Polisi basın departmanından yapılan açıklamada, tutuklananların çoğunun Avrupalı ​​olmak üzere 34 milletten olduğu ve bunlardan 33'ünün uyuşturucu kaçakçılığı, dolandırıcılık, cinsel suçlar ve diğer şiddet içeren suçlarla bağlantılı, adaletten kaçan kişiler oldukları belirtildi.

İspanya polisi ile Avrupa Komisyonu Göç ve İçişleri Genel Müdürlüğünce ortaklaşa finanse edilen operasyonların, açılan 29 soruşturma kapsamında yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, 114 ev ve iş yerinde arama yapıldığı, 8 tondan fazla uyuşturucu madde, onlarca ateşli silah ve bıçak, 57 araç, mülk ve 22 milyon avrodan fazla paraya el konulduğu ifade edildi.

FARKLI ÜLKELER DE KATKI SAĞLADI

Açıklamada operasyonlara ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA), AB Ceza Hukuku İşbirliği Ajansı (EUROJUST) ve AB Sınır Koruma Ajansının (FRONTEX) yanı sıra Portekiz, Hollanda, Fransa, Almanya, İsveç, Danimarka, Norveç, İzlanda, Finlandiya, Litvanya, Letonya, Estonya, Bulgaristan, Romanya, Polonya, Sırbistan ve Slovenya polis departmanlarının da katkı verdiği bildirildi.

197 KİŞİNİN UYRUKLARI

Açıklamada yakalanan 197 kişinin, Arnavutluk, Almanya, Cezayir, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kanada, Kolombiya, Danimarka, Slovakya, İspanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, İran, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Fas, Nijerya, Hollanda, Polonya, İngiltere, Romanya, Rusya, Sırbistan, Somali, İsveç, İsviçre, Ukrayna, Lübnan, Uruguay ve Venezuela vatandaşı oldukları duyuruldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...