Dünya İbrahim Kalın'ı konuşuyor! Erdoğan'ın "sağ kolu" MİT'in başında

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya İbrahim Kalın'ı konuşuyor! Erdoğan'ın "sağ kolu" MİT'in başında

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim Kalın'ı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı olarak görevlendirdi. Kalın'ın MİT'in başına getirilmesini Batı merkezli medya devleri başta olmak üzere uluslararası basın kuruluşları manşetlerine taşıdı. Dünya medyası Kalın'ı Erdoğan'ın dış politikadaki "sağ kolu" olarak tanımladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Dış Politika Danışmanı İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan'dan boşalan koltuğun sahibi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığına Kalın’ı atadı.

Kalın’ın MİT Başkanlığı görevine getirilmesi uluslararası medya da büyük yankı uyandırdı.

Dünya İbrahim Kalın'ı konuşuyor! Erdoğan'ın

Reuters, “Türkiye’de Erdoğan, sözcü Kalın'ı istihbarat şefi olarak atadı” başlığıyla haberini servis etti.

Kalın, Erdoğan'ın uzun süredir sırdaşı ve 2014'ten beri cumhurbaşkanlığı sözcüsü olarak görev yapıyor ve cumhurbaşkanının dış politika danışmanlığını yapıyor. Kalın, son yıllarda Türkiye'nin dış politika gündemini şekillendiren birçok diplomatik çabaya öncülük etti” yorumları yapıldı.

Dünya İbrahim Kalın'ı konuşuyor! Erdoğan'ın

Middle East Eye, “Türkiye: Erdoğan, sözcü Kalın'ı istihbarat başkanlığına atadı” manşetini kullanmayı tercih etti.

Kalın, George Washington Üniversitesi'nden İslami İlimler alanında doktora derecesine sahiptir ve merkezi Ankara'da bulunan ve Washington'da bir şubesi bulunan hükümet destekçisi bir düşünce kuruluşu olan SETA'nın kurucularından bir tanesidir” ifadeleri kullanıldı.

Dünya İbrahim Kalın'ı konuşuyor! Erdoğan'ın

Al Arabiya, “Erdoğan, sözcüsünü istihbarat şefi olarak atadı: İbrahim Kalın kimdir?” başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Kalın, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın sözcüsü olarak, özellikle Suriye ihtilafı gibi kriz durumlarında, ülkenin dış politikasının yönlendirilmesinde hayati bir rol oynadı. Komşu ülkede artan gerilimlerle karşı karşıya kalan Türkiye, insani duruşunu güvenlik çıkarlarıyla dikkatli bir şekilde dengelemek zorunda kaldı. Kalın, ateşkes anlaşmaları yapmak ve barış görüşmelerini başlatmak için Rusya, ABD ve İran gibi büyük güçlerle koordinasyon sağlayarak bu sürecin merkezinde yer aldı” yorumları dikkat çekti.

Dünya İbrahim Kalın'ı konuşuyor! Erdoğan'ın

Yunanistan merkezli Ethnos, “Türkiye: Kalın resmen MİT'in başkanı” başlığını kullandı.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasının ardından İbrahim Kalın, Twitter hesabından ‘Güzel ülkem için durmuyoruz, devam ediyoruz...’ yazdı” dendi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...