Dünyadan Türkiye'nin ara buluculuk rolüne övgü

Dünyadan Türkiye'nin ara buluculuk rolüne övgü

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin ara buluculuğu ile Antalya’da düzenlenen tarihî Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısının yankıları sürüyor.

Selçuk Böke | ANTALYA

Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan bu yana ilk kez tarafları en üst düzeyde yüz yüze getirmesi tüm dünyada takdirle karşılandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, forum kapsamında çok sayıda ülkeden muhatapları ile görüşürken, Rusya ve Ukrayna konusunda Türkiye’nin kilit rol oynadığına yönelik muhataplarından geri bildirim aldığı öğrenildi. Ülke temsilcilerinin, Türkiye’nin çabalarının çok değerli olduğunu Çavuşoğlu’na ilettikleri bildirildi.

Dünyadan Türkiye'nin ara buluculuk rolüne övgü
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitrov Kuleba

Rusya ve Ukrayna arasında arabulucu olan Türkiye, iki ülke arasında kalıcı barışı sağlamak üzere çabalarını sürdürüyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitrov Kuleba’yı tekrar bir araya getirmek için girişimlerin sürdüğünü belirten diplomatik kaynaklar, iki tarafa da Türkiye’nin ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ilettiği ifade edildi.

Dünyadan Türkiye'nin ara buluculuk rolüne övgü
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

Kaynaklar ayrıca, nihai olarak Türkiye’nin amacının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i yüz yüze getirmek olduğunu belirtiyor.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...