Dünyayı ayağa kaldıran görüntüler: Rus askerden sivillere ölüm yürüyüşü

Düzenleyen:
Dünyayı ayağa kaldıran görüntüler: Rus askerden sivillere ölüm yürüyüşü

DÜNYA Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşı hız kesmeden devam ederken, bölgeden görüntüler bir kez daha dünyayı ayağa kaldırdı. Rus askerler, işgal bölgesinde gördükleri Ukraynalı savunmasız sivilleri sıraya sokarak kurşuna dizdi.

The New York Times tarafından elde edilen tanık ifadeleri ve videolar Rus askerlerinin acımasızlığını ve sivilleri nasıl katlettiklerini bir kez daha ortaya koydu.

Sivil katliamları ile gündeme gelen Buça'da kayda geçen görüntülerde, Rus paraşütçülerinin 4 Mart'ta sekiz Ukraynalı’yı infaz ettikleri açıkça görülüyor. Ukraynalı sivilleri sıraya sokularak ölüme yürütüldükleri anlar ise dünya genelinde yankı buldu.

HİÇBİRİ GERİ DÖNEMEDİ

Yakınlardaki bir evin güvenlik kamerasının kayda aldığı görüntülerde Ukraynalı adamların idam edilmeden dakikalar önce Rus birliklerinin nezaretinde birbirlerinin arkasında yürütüldüğü ve sivillerin zorla yere yatırıldığı görülüyor. Olayın tanığı sivillerin Rusların devraldığı yakındaki bir ofis binasının arkasına götürüldüğünü ve silah seslerini duyulduğunu belirtti. Öte yandan tutsaklardan bir daha haber alınamaması ve hiçbirinin geri dönmemesi katliamı kesinleştirdi. 

5 Mart'ta çekilen başka bir video da ofis binası yakınlarında nöbet tutan Rus askerinin yanında yerde yatan cesetler görünüyor. Rus kuvvetlerinin Buça'dan çekilmesinin ardından gelen görüntülerde de yüzlerce sivilin infaz edilmiş cesetleri dünya çapında büyük tepki toplamıştı. 

RUSLARIN YALANLAMASI İŞE YARAMADI

Rus paraşütçülerinin avluda fotoğrafları çekilen adamları toplayıp kasıtlı olarak infaz ettiğine ve bu Rus askerlerinin bir savaş suçuna doğrudan karıştığına dair kanıtlarla ilgili Rusya'nın Dışişleri ve Savunma Bakanlıklar açıklama yapmadı.  

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...