Elon Musk, Disney'in CEO'su Bob Iger'i hedef aldı, 'reklam vermeyin' deyip küfür etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, antisemitizm (Yahudi karşıtlığı) ile suçlanıyor. Bu sebeple birçok büyük şirket, Musk'ın sahibi olduğu X platformuna reklam vermekten vazgeçtiğini açıkladı. İçlerinden birinin Disney olduğu bu firmalara tepki gösteren Musk, Iger başta olmak üzere kendisini tehdit edenlere küfürle karşılık verdi.

İsrail-Hamas savaşının başından beri Gazze'deki katliamlara tepki gösteren hatta antisemitizm ile suçlanan Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Tel Aviv yönetimini ziyaret etti. Burada ağız değiştiren Elon Musk "Gazze'ye daha iyi bir gelecek sağlamak için Hamas grubunu yok etmekten, öldürmekten başka hiçbir seçenek yok." dedi. Musk, Netanyahu'nun da bu konuda hemfikir olduğunu belirterek, "Genellikle galip gelen, kaybedeni cezalandırır." ifadelerini kullandı. 

BÜYÜK ŞİRKETLER X'E REKLAM VERMEKTEN VAZGEÇTİ

Apple, Disney, IBM, Oracle ve Paramount gibi büyük şirketler, Yahudi karşıtlığı ile suçlanan Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformuna reklam vermekten vazgeçtiklerini açıkladı. 

Bir konferansta söz alan ünlü iş adamı hem İsrail ziyareti hem de antisemitizm ile suçlandığı için kendisine reklam vermeyi kesen şirketler hakkında dikkat çeken yorumlarda bulundu. 

DİSNEY'İ HEDEF ALDI: REKLAM VERMEYİN

İsrail ziyaretinin, halk arasında "özür turunun bir parçası" olduğuna yönelik algı oluştuğunu söyleyen moderatör, reklam verenlerin X'ten ayrıldığına dair haberleri hatırlattı. Moderatör'ün, Disney Yönetim Kurulu Başkanı Bob Iger ile konuştuklarını söylediği anda, Elon Musk araya girdi. Günün erken saatlerinde sahnedeyken Disney'in Musk'a bağlı olmasını istemediğini söyleyen CEO'suna seslenen ABD'li milyarder, "Reklam vermeyin." dedi.

SİNİRLERİNE HAKİM OLAMAYIP KÜFÜR ETTİ

Tepkisini sert biçimde dile getiren Musk, şöyle devam etti: Biri bana reklamla, parayla şantaj yaparsa, s... gitsin. Net mi? Öyle olduğunu umuyorum. Selam Bob.

"ÖZÜR TURUNDA DEĞİLDİM"

Musk, İsrail'e yaptığı ziyarete ilişkin, "Bir özür turunda değildim." dedi. Ziyaretin, kendisine yönelik eleştirilere cevap olmadığının altını çizen iş adamı hakarete maruz kalmaktan çekinmediğini de dile getirdi. 

75 MİLYON DOLAR KAYBEDEBİLİR

New York Times'ın aktardığına göre, 100'den fazla marka, X'te reklamlarını durdurdu. Söz konusu sosyal medya şirketinin, yıl sonuna kadar 75 milyon dolar kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Konuyla ilgili belgelerin, şirketin "önceden bilinenden daha zor bir durumda" olduğunu gösteriyor. Belgelerde Airbnb, Amazon, Coca-Cola ve Microsoft gibi, çoğu sosyal ağdaki reklamlarını durdurmuş veya bunu düşünen 200'den fazla reklam listeleniyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...