Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Elon Musk yine para dağıtıyor: 2 milyon doları gözünü kırpmadan verdi

Elon Musk yine para dağıtıyor: 2 milyon doları gözünü kırpmadan verdi
Fotoğraf Başlığı Elon Musk yine para dagitiyor: 2 milyon dolari gözünü kirpmadan verdi

Wisconsin Yüksek Mahkemesi seçimleri için etkinlik düzenleyen Elon Musk 'aktivist yargıçlara' karşı dilekçe imzalayan iki kişiye 1'er milyon dolarlık çek verdi. Öte yandan Musk, çeklerin "dikkat çekmek" için verildiğini belirterek, bu tarz olayların geleneksel medyanın her kanalında paylaşıldığını ifade etti.

Kaydet
a- | +A

ABD Başkanı Donald Trump'ın kıdemli danışmanı ve ABD'li iş insanı Elon Musk, yine çok konuşulan bir eyleme imza attı. Nisan başında yapılacak Wisconsin Yüksek Mahkemesi seçimleri için düzenlediği etkinlikte, etkinliğe katılmak için "aktivist yargıçlara" karşı dilekçesini imzalayan Nicholas Jacobs ve Ekaterina Diestler'e, 1'er milyon dolarlık çek verdi.

Musk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çeklerin "dikkat çekmek" için verildiğini belirterek, bu tarz olayların geleneksel medyanın her kanalında paylaşıldığını söyledi.

Musk, medyada aynı ölçüde bir etkiye ulaşmak için kanallara para vermesi halinde "10 katına" mal olacağını kaydederek, "Bu dikkat çekmeye yardımcı oluyor ve sonra da eski medyanın bu konuda aklını kaçırdığını görmek eğlenceli oluyor." dedi.

"YASA DIŞI ÖDEME"

Wisconsin Başsavcısı Josh Kaul, çekler verilmeden önce eyaletin en üst mahkemesinden, Musk'ın belediye binasında çekleri dağıtmasını engellemesini talep ederek bunun, "oy satın almak" için yapılan "yasa dışı ödemeler" olduğunu savundu.

BAKMADAN GEÇME
Trump
HABER

Trump'ın "bombalama" tehdidine İran'dan sert tepki!

OLAYIN GEÇMİŞİ

Elon Musk'ın kurduğu "America PAC" isimli siyasi eylem komitesi, 21 Mart'ta, Wisconsin'deki seçmenlerden "kendi görüşlerini dayatan aktivist yargıçları" reddetmelerini isteyen bir dilekçe duyurmuştu.

Dilekçeye kaydolan Wisconsin seçmenleri 100 dolar almaya hak kazanırken dilekçe, Musk'ın ekibinin, 1 Nisan'da yapılacak Wisconsin Yüksek Mahkemesi seçimleri öncesinde oy toplama çalışmaları için seçmen verilerini toplamasına da olanak tanıyor.

Dilekçede katılım için bireylerden isim, adres, e-posta ve telefon numarası gibi kişisel bilgilerini vermeleri ve "America PAC"ın kendileriyle iletişime geçmesine izin vermeleri isteniyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.