Erdoğan karşıtı dünyaca ünlü uzmandan 6'lı masa ve Akşener yorumu: Bu ‘saçmalıkların’ en büyük galibi Erdoğan

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erdoğan karşıtı dünyaca ünlü uzmandan 6'lı masa ve Akşener yorumu: Bu ‘saçmalıkların’ en büyük galibi Erdoğan

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığıyla bilinen ekonomist Timoothy Ash CEPA için kaleme aldığı yazıda Meral Akşener'in muhalefeti zayıflattığını söyledi. Türkiye'de beklenmedik gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Ash, 'Yaşanan bu ‘saçmalıkların’ en büyük galibi olan Erdoğan, bir dönem daha kazanmaya hazır.' dedi.

Avrupa Politika Analiz Merkezi'nde İngiliz Araştırmacı Yazar Timoothy Ash imzalı kaleme alınan alaniz yazısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılmasını ele aldı. Ash, 'Yaşanan bu 'saçmalıkların' en büyük galibi olan Erdoğan bir dönem daha kazanmaya hazır' ifadelerini kullandı ve Akşener'in muhalefeti zayıflattığını öne sürdü. 

'BEKLENMEDİK GELİŞMELER YAŞANDI'

Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına açıkça karşı çıkmasıyla Türkiye'de öngörülemeyen gelişmeler yaşandığını belirten Ash, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'de Altılı Masa olarak bilinen gruptan bir parti liderinin, Türkiye'de yaklaşmakta olan seçimler için koalisyonunun tek adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği desteği çekmesiyle birlikte, gerçekten dikkate değer veya kesinlikle beklenmedik gelişmeler yaşandı.

'KILIÇDAROĞLU'NUN ERDOĞAN'I YENEMEYECEĞİNİ AKŞENER SÖYLEDİ'

Akşener'in seçime birlikte hareket edecekleri Masa'yı dağıttığını vurgulayan Ash, sözlerine şu şekilde devam etti:

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs'ta gerçekleşecek ve en azından başlangıçta, muhalefet bloğunun Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan indirmek için beraber hareket edebileceği görünüyordu. Muhalefet grubu içerisinden, ‘Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı yenemeyeceği’ni grubun üyelerinden birisi olan İYİ Parti'den Meral Akşener söyledi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ CHP'Yİ SIRTINDAN BIÇAKLAYACAK MI?

Akşener şimdi, Erdoğan'a karşı aday olması için İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı destekliyor gibi görünüyor. Bu isimlerin, üyesi oldukları CHP'nin parti lideri Kılıçdaroğlu'nu sırtından bıçaklamaya hazır olup olmayacağı ise henüz belli değil.

'AKŞENER MUHALEFETİ ZAYIFLATIYOR'

Timoothy Ash, 'Her şeye rağmen Akşener, Altılı Masa'dan ayrılmaya kararlı görünüyor ve böylece muhalefetin Mayıs'ta yapılacak ortak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri öncesindeki duruşunu ciddi şekilde zayıflatıyor.' ifadelerini kullandı ve gelişmelerin Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı yenme ihtimalini düşürdüğünü ifade etti.

'ERDOĞAN BİR DÖNEM DAHA KAZANMAYA HAZIR'

2023 genel seçimlerine 2 ay kala Akşener’in Altılı Masa’yı dağıtmasını ‘saçmalık’ olarak yorumlayan Ash, şu ifadeleri kullandı:

Sonuç olarak, bugünün "saçmalıklarının" en büyük galibi, Tayyip Erdoğan gibi görünüyor. Erdoğan 3 Mart tarihinde muhalefet içerisinde yaşanan olaylardan sonra, bir dönem daha kazanmaya hazır görünüyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...