Ermenistan'ın sözde 'Cumhurbaşkanlığı seçimi'ne BM'den sert tepki

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ermenistan'ın sözde 'Cumhurbaşkanlığı seçimi'ne BM'den sert tepki

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ermenistan'ın Azerbaycan'da bulunan Dağlık Karabağ bölgesinde gerçekleştirdiği sözde "Cumhurbaşkanı seçimi" birçok ülkeden tepki almıştı. Birleşmiş Milletler, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne saygı duyulması konusunda çağrıda bulundu

Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan Dağlık Karabağ bölgesi sorununa Rusya çözüm getirmişti. Putin konuşmasında Ermenistan'ın Azerbaycanın toprak bütünlüğünü tanıdığı ve sınırların Dağlık Karabağ'ı da kapsadığını belirtmişti. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM), Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını teyit ederek, bu bağlamdaki BM Güvenlik Konseyi kararlarına saygı gösterilmesini talep etti.

SÖZDE CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNE ELEŞTİRİ 

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde, Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda yapılan sözde "cumhurbaşkanı seçimine" ilişkin bir soruyu cevapldı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Ermenistan ve Azerbaycan'a ilişkileri normalleştirme için çabaları artırma çağrısında bulunduğunu aktaran Dujarric, bunun bölge barış ve güvenliği için de faydalı olacağını söyledi.

"TAM SAYGI DUYULMALI"

Dujarric, sözde seçimle ilgili ise "Biz Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne ilişkin BM Güvenlik Konseyi kararlarını hatırlatmak istiyoruz. Herkesin bunlara tam saygı göstermesi için çağrıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki gayrimeşru Ermeni güçleri, kontrolündeki topraklarda 9 Eylül'de sözde "Cumhurbaşkanı seçimi" düzenlemişti.

Söz konusu sözde seçim Azerbaycan yönetimince, "ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırı niteliğinde bir hareket" olarak nitelendirilerek kınanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...