Fas'ta 100 yılın en büyük depreminde tablo ağırlaşıyor: 300 bin kişi etkilendi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fas'ta 100 yılın en büyük depreminde tablo ağırlaşıyor: 300 bin kişi etkilendi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fas'ın tarihi şehri Marakeş'te meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar bin 37 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. DSÖ, yıkıcı doğal afetin 300 binden fazla insanı etkilediğini açıklarken, ekiplerinin ülke genelinde ihtiyaç duyulan bölgelere hizmet götürmeye hazır olduğunu bildirdi.

Fas, bin yıllık tarihi şehri Marakeş’te meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışırken, doğal afetin etkisi de ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), depremin yaşandığı bölgede 300 binden fazla kişinin etkilendiğini duyurdu.

DSÖ’nün X hesabından yapılan paylaşımda, trajik depremde Marakeş ve çevresinde binlerce kişinin yaşamını yitirdiği ve 300 binden fazla kişinin etkilendiği belirtildi. Ayrıca, DSÖ ekiplerinin ülke genelinde ihtiyaç duyulan bölgelere hızlı şekilde sağlık hizmeti götürmeye hazır olduğu kaydedildi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, deprem nedeniyle yaşamını yitirenler için başsağlığı dileklerini ileterek, "Acil sağlık ihtiyaçlarına destek vermeye hazırız." ifadesini kullandı.

FAS’TA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Fas'ta dün yerel saatle 23.10'da meydana gelen, merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar bin 37 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Faslı yetkililer ölü sayısının daha da artmasından endişe duyuyor. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...