FIFA, Rus takımlarını uluslararası turnuvalardan men etti

Düzenleyen:
FIFA, Rus takımlarını uluslararası turnuvalardan men etti

DÜNYA Haberleri

Son dakika... Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Rus takımlarını bir sonraki duyuruya kadar uluslararası turnuvalardan men etti.

Ukrayna işgali Rusya'ya pahalıya patlattı. Birçok devlet Ruslara yönerik yaptırımlar uygulamaya başladı. Bu yaptırımlar spor camiasına da sıçradı. 

UEFA, Rusya Milli Takımı ve bütün Rus kulüplerinin bir sonraki duyuruya kadar UEFA ve FIFA nezdindeki bütün müsabakalardan men edildiğini açıkladı. UEFA, Rus markası ile olan sponsorluk anlaşmasının da feshedildiğini duyurdu.

BASKETBOLDAN DA MEN GELDİ

Bunu yanı sıra basketbolda da benzer karar çıktı. Avrupa Ligi Ticari Varlıkları (ECA) İcra Kurulu, Ukrayna'daki savaş nedeniyle olağanüstü toplandı. Bu sezon THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden CSKA Moskova, UNICS Kazan ve Zenit ile ULEB Avrupa Kupası'nda oynayan Lokomotiv Kuban'ın katılımı donduruldu. Durumun takip edileceği ve olumlu yönde gelişme yaşanmazsa Rus takımlarına karşı oynanan bütün normal sezon maçlarının iptal edileceği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...