Fransa'da bir sokağa Arafat'ın ismi verildi

Fransa'da bir sokağa Arafat'ın ismi verildi
Başlık ResmiFransa'da bir sokaga Arafat'in ismi verildi

Fransa'nın güneyinde Seyne-sur-Mer kentinde bir sokağa eski Filistin lideri Yaser Arafat'ın isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Kaydet
|
Fransa'nın güneyinde Seyne-sur-Mer kentinde bir sokağa eski Filistin lideri Yaser Arafat'ın isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Kentin belediye meclisinde yapılan oylamada, bazı itirazlara rağmen Arafat'ın isminin bir sokağa verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Kentin Sosyalist Parti'den Belediye Başkanı Marc Vuillemot, yaptığı yazılı açıklamada, Arafat'ın "tartışmalı şahsiyet" olduğu gerekçesiyle bazı üyelerin oylamada "hayır" oyu kullanmasına tepki gösterdi.

Yine kentte eski İsrail lideri İzak Rabin'in de bir sokağa isminin verildiğine dikkati çeken Vuillemont, iki liderin de Nobel Barış Ödülü'ne birlikte layık görüldüğünü hatırlattı.

Belediye meclisi kararı ile Seyne-sur-Mer, Fransa'da ilk defa Arafat'ın adını bir sokağa veren kent olacak.

Arafat, 11 Kasım 2004 tarihinde Paris'te Clamart Askeri Hastanesi'nde hayata gözlerini yummuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.