Fransa'da sanılıyordu! Yanan otomobil görüntülerinin başka ülkeye ait olduğu ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Fransa'da 17 yaşındaki bir çocuğun polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan eylemler büyüyerek devam etti. Protestocular işi talan etme noktasına getirdi. Son olarak Marsilya kentinde göstericiler sıfır araçların bulunduğu otoparkı ateşe verdiği iddia edildi. Ancak olaya ilişkin görüntülerin farklı bir ülkede yaşandığı ortaya çıktı.

27 Haziran günü başkent Paris’in banliyösü Nanterre'de 17 yaşındaki Nael M. adlı sürücünün Fransız polisi tarafından öldürülmesinin ardından ülke karıştı. Nael'in ölümüne gösterilen tepkiler ülkede büyük bir kaosa sebep oldu. Fransa'nın farklı kentlerinde sokağa çıkan eylemciler polisle çatıştı.

POLİS TUTUKLANDI, OLAYLAR BİTMEDİ

Çocuğu öldüren polis açığa alınıp, tutuklandı ama öfke dinmek bilmedi. Protestoların 5. gününde de kaos, şiddetini artırarak devam etti.  Paris başta olmak üzere Marsilya, Lyon, Strazburg, Nice dahil birçok kentte düzenlenen eylemlerde talan ve yağmalama olayları başladı. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

10 kadar kentte saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Tüm dünyanın yakından takip ettiği Fransa'da her geçen gün yeni bir olay başlıyor. Son olarak Marsilya'da yaşananlar herkesi şoke etti. 

SIFIR OTOMOBİLLER CAYIR CAYIR YANDI İDDİASI

İddialara göre Marsilya'da göstericiler bir otoparktaki sıfır otomobilleri ateşe verdi. 30 Haziran Cuma gecesi Fransa genelinde 230'dan fazla bina hasar gördü ve bin 300 araç yakıldı. Ancak, olaya ilişkin görüntülerin aslında başka bir ülkede olduğu anlaşıldı.

Teyit.org'da yer alan analize göre sıfır araçların yanma olayı 28 Nisan 2023’te Avustralya’nın Perth kentinde kaydedildi.

28 Nisan 2023’te Pickles adlı şirkete ait otoparkta meydana gelen yangında 100'den fazla araç hasar gördü ve yaklaşık 50 araç kullanılmaz hale geldi. Olay yerine gelen 10 itfaiye ekibi, saat 17.00 civarında başlayan yangını 20.30 gibi kontrol altına alındı.

Fransa'da sanılıyordu! Yanan otomobil görüntülerinin başka ülkeye ait olduğu ortaya çıktı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...