Gazze’de yardım faaliyetleri yürüten Zeytar: Havadan yardım atan uçaklar vurulabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze’de yardım faaliyetleri yürüten Zeytar: Havadan yardım atan uçaklar vurulabilir

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yardım bekleyen sivilleri katleden İsrail ordusu, havadan yardım yapan ülkelere “uçaklarınızı vururuz” mesajı gönderdi

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ

İsrail’in, Gazze’de yardım için bekleyen sivilleri vurması “yardım gönderen ülkelere mesaj” olarak yorumlandı.

Gazze’de yardım faaliyeti yürüten isimlerden Mahmut Ebu Zeytar, bir sonraki adımın uçakları hedef almak olacağı uyarısında bulundu. Gazetemizin ulaştığı Zeytar “Günlerdir havadan atılan yardımlar konusunda çaba sarf ediyoruz. İsrail makamları zaten kolilerin ineceği yerleri biliyor ve izliyor. İnsanlar bomba ve savaşın dehşeti yanında açlıkla da boğuşuyor. Dünyaya dilenci görüntüsü vermek de bize çok ağır geliyor. Enkaz altında şehit olmayı şeref bilen bir toplum olarak böyle âciz bir durumda olmak çok ağır geliyor. Ancak bütün dünyanın seyrettiği bu vahşet tablosunun kurbanları olarak başka seçeneğimiz de yok” dedi.

Gazze’de yardım faaliyetleri yürüten Zeytar: Havadan yardım atan uçaklar vurulabilir - 1. Resim

"DÜŞTÜKLERİ DURUM ÖLÜMDEN BETER"

Gazze’nin batısında dağıtım yapılan Raşid sokağının Gazzelilere değil; hem yardım atan ülkelere hem de dünyaya bir mesaj niteliği taşıdığını belirten Zeytar “Bize açık bir biçimde ‘Gazze halkı ya bomba ya da açlıkla ölecek. Hariçten hiç kimse de bu duruma müdahil olamayacak’ diyorlar. Siyonistlerin asli ve üçüncü çözüm teklifi de ‘bu toprakları terk edin’ şıkkı. Günlerdir atılan yardımların hasarsız teslimi ile uğraşıyoruz. Bu koliler bazen denize düşüyor. Bazen İsrail güçlerinin olduğu noktalara iniyor. Elbette hava şartları sebebiyle bu durum yaşanıyor ancak İsrail kendi askerlerinin olduğu noktalara yaklaştırmıyor. İnanın burada toplananlar kendi karınlarını doyurmaktan ziyade çocuklarına bir lokma götürebilir miyim derdinde olan insanlar. Ve düştükleri durum ölümden beter. Artık bu zulüm bitsin. Refah Kapısı açılsın ve bu soykırım dursun” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...