Gazze'deki hastane saldırısından çığlıklar yükseliyor: Anestezisiz canlı canlı ameliyat ediyorlar! İmkanlar bitme noktasında...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze'deki hastane saldırısından çığlıklar yükseliyor: Anestezisiz canlı canlı ameliyat ediyorlar! İmkanlar bitme noktasında...

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi

Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne füze saldırısında en az 500 sivil hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra yaptığı basın açıklamasında, hastane saldırısının benzersiz ve tarif edilemez olduğunu söylerken, yaralıların anestezi bile olmadan koridorlarda, yerlerde ameliyat edilmeye çalışıldığını aktardı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sosyal paylaşım sitesinde, Bakanlık Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra'nın el-Ehli Baptist Hastanesinde saldırı sonrasındaki duruma ilişkin yaptığı açıklamalara yer verdi. "Baptist Hastanesi katliamı benzersiz ve tarif edilemez" değerlendirmesini yapan Kudra, hastanede saldırıya maruz kalanların durumunun 'içler acısı' olduğunu belirtti. 

Yetkili, yüzlerce kişinin hastaneye ulaştığını ve acil yardım ekiplerinin halen ceset parçalarını çıkarmaya çalıştığını söyledi. Ölenlerin ve yaralananlarının büyük bir çoğunluğunun çocuklar ve kadınlar olduğunu, yani masum sivillerin olduğunu vurguladı.

KAFALARI KOPUK, VÜCUTLARI PARÇALANMIŞTI... 

Dr. Eşref el-Kudra, füze saldırısının ardından insanların çok feci şekilde yaralandığını ve öldüğünü belirttiği açıklamasında, "Bir kısmı (hastanelere) kafaları kopuk, parçalanmış vücutları ve iç organları dışarı çıkmış şekilde geldi." dedi. 

Kudra, saldırıda ölenlerin ve yaralananların sayısının, sağlık ekiplerinin ve ambulansların kapasitesini aştığına dikkati çekerek, "Doktorlar yerde ve koridorlarda anestezi olmaksızın ameliyatlar yapıyordu." dedi.

Çok sayıda kişinin halen ameliyat olmayı beklediğini aktaran Kudra, sağlık ekiplerinin yoğun bakımdaki diğer kişilerin hayatını kurtarmaya çalıştığına dikkati çekti.

Kudra, Gazze'de sağlık imkanlarının tükenmek üzere olduğunu "Tedavi imkanlarının fiilen tükendiğini ilan etmeye birkaç saat kaldı" ifadeleriyle dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...