Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde insalık dışı uygulamalar: İsrail askerleri cesetleri aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde insalık dışı uygulamalar: İsrail askerleri cesetleri aldı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail'in katliam merkezleri haline gelen hastanelerde durum giderek kötüleşiyor. Şifa Hastanesi Direktörü Muhammet Abu Salmiya, İsrail ordusunun işgalinin devam ettiğini, hastanedeki durumun ise "felaket" olduğunu belirtti. Salmiye, "Acil serviste İsrail askerleri vardı ve acil servisin önünde yatan tüm cesetleri aldılar" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'deki katliamları 41.gününde de aralıksız sürüyor. Kanlı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bini aştı. İsrail'in hedefinde özellikle hastaneler var. Hastanelerde katliam yapabilmek için hem açıklamalarla hem de manipüle edilmiş videolarla algı şekillendirmeye çalışan İsrail, yakıtı ve elektiriğini keserek ölüme terk ettiği Filistin topraklarında işgal çalışmalarını sürdürüyor.

HASTANELERDE KATLİAM YAPILIYOR

Dün sabah saatlerinde İsrail'in katliam gerçekleştirdiği Gazze Şeridi’nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi’nde insanlık dramı yaşanıyor. Şifa Hastanesi Direktörü Muhammet Abu Salmiya, Katar merkezli El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun işgalinin devam ettiğini, hastanedeki durumun ise "felaket" olduğunu belirtti. Salmiya, "İsrail ordusu tüm cesetleri aldı ve tüm binaları aradı. Acil serviste İsrail askerleri vardı ve acil servisin önünde yatan tüm cesetleri aldılar. Onları nereye götürdüklerine dair hiçbir fikrimiz yok. İsrail güçleri radyoloji, doğum servisi, yanık bölümü ve acil servisin ana girişinde toplanmış durumda" ifadelerini kullandı.
Hastanenin üzerinde sürekli dron uçurulduğunu aktaran Salmiya, "Özel ameliyathane binasını genel ameliyathane binasına bağlayan köprüyü hedef alıyorlar" dedi. Salmiya, "Hastanede 650 hastamız var. Bunlardan 45'i diyaliz hastası, 36'sı ise prematüre bebek. 1 diyaliz hastası hayatını kaybetti, 4’ünün de durumu ciddi. Hastalar su ve yemek için ağlıyor. Hastanemizde 500'den fazla sağlık personelimiz ve 5 binden fazla yerinden edilmiş sivil var" bilgilerini paylaştı.

İSRAİL ORDUSUNU YALANLADI

Salmiya ayrıca, İsrail ordusunun hastanede Hamas’ın komuta merkezi bulunduğuna dair iddiasını da yalanlayarak, “İsrail ordusunun iddiaları asılsızdır ve hastanenin içinden İsrail askerlerine ateş açılmamıştır. Hastaları yalnız bırakmayacağız, birlikte yaşayıp birlikte öleceğiz. Su sıkıntısı işimizi zorlaştırıyor ama hayatta kalmak için elimizden geleni yapacağız. İsrail ordusu su hattını bombaladı. Özel ameliyathane binası ve genel ameliyathane binasının arkasında bazı İsrail araçları var" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...