Gökyüzü aydınlanacak! Draconid meteor yağmuru başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gökyüzü aydınlanacak! Draconid meteor yağmuru başlıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Her yıl Ekim ayında gökyüzünü aydınlatan iki meteor yağmurundan biri olan ve adını Draco Takımyıldızı'ndan aldığı bilinen 'Dranonids' için beklenen gün geldi. Meteor yağmuru bu akşam (8 Ekim) başlayacak ve 10 Ekim'e kadar sürecek. Ayrıca meteor yağmuru Türkiye'den de izlenebilecek.

Gökyüzünde görsel şölen oluşturan meteor yağmurlarına bir yenisi daha ekleniyor. 'Giacobinids' olarak da bilinen 'Draconid' meteor yağmuru, bu akşam (8 Ekim) gökyüzünü aydınlatacak

Gökbilimciler, en fazla meteorun 8 Ekim'de gün batımından sonra görülebileceğini ancak dolunay nedeniyle güçlükle seyredilebileceğini belirtti. Meteor yağmurunu izlemek için ideal koşullar yok ancak dolunay yükselmeden önce alacakaranlıkta görmek mümkün olabilecek.

 Meteor yağmurunun 10 Ekim'e kadar devam edeceği kaydedildi.

TÜRKİYE'DEN DE GÖRÜLECEK

Meteor yağmuru için en iyi gözlem noktasının Türkiye'nin de dahil olduğu Kuzey Yarım Küre olduğu ancak Güney Yarım Küre'den de görülebileceği bilgisi paylaşıldı.

Adını Draco Takımyıldızı'ndan aldığı bilinen Dranonids, yer yıl ekimde gökyüzünü aydınlatan iki meteor yağmurundan biri. İkinci meteor yağmuru Orionids'in ise 21 Ekim'de zirve yapacağı kaydedildi.​​​​​​​

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...