Güney Kore'de MERS'ten ölenlerin sayısı 6'ya çıktı

Güney Kore'de MERS'ten ölenlerin sayısı 6'ya çıktı
Başlık ResmiGüney Kore'de MERS'ten ölenlerin sayisi 6'ya çikti

Güney Kore'de Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Kaydet
|
Yetkililer, başkent Seul'ün 140 kilometre güneyindeki Daejeon bölgesinde 80 yaşındaki bir erkeğin MERS nedeniyle bu sabah yaşamını yitirdiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 23 kişiye daha MERS teşhisi konulduğu, toplam vaka sayısının 87'ye yükseldiği belirtildi. Şimdiye kadar MERS teşhisi konulan en genç kişi, 16 yaşındaki bir öğrenci olurken, diğer ölenlerin 70 yaş üstü olduğu kaydedildi.
Öte yandan hastalık nedeniyle ülke genelinde bin 800 okul ve anaokulunda eğitime ara verildi.
Birleşme Bakanlığı ise virüsün Kuzey Kore'ye yayılmasını önlemek amacıyla Pyongyang yönetimine 3 termal tarama cihazı gönderdi. Cihazlar, Güney Koreli iş adamlarının da fabrika işlettiği Kaesong Sanayi Bölgesi'ne yerleştirilecek.
MERS, ilk kez 2012 yılının eylül ayında Suudi Arabistan'da ortaya çıkmıştı. Ülkede son üç yılda MERS teşhisi konulan 950 kişiden 412'si yaşamını yitirmişti. Güney Kore'de MERS, ilk olarak 20 Mayıs'ta Ortadoğu'ya seyahat eden 68 yaşındaki bir kişide görülmüştü.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde MERS teşhisi konulan bin 194 kişiden 447'si yaşamını yitirdi.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.