Hamas 'Biden' sorumlu diyerek duyurdu: İsrail Şifa Hastanesi'nde soykırım yapıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hamas 'Biden' sorumlu diyerek duyurdu: İsrail Şifa Hastanesi'nde soykırım yapıyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hamas, işgal güçlerinin hedef tahtası haline gelen Şifa Hastanesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail'in Şifa Hastanesi'nde gerçekleştirdiği "etnik temizlikten", kadınlara, çocuklara ve sivillere yönelik suçlarından doğrudan ABD Başkanı Joe Biden'ın sorumlu olduğu vurgulandı.

Hamas'ın saldırılarını bahane eden İsrai, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne aralıksız olarak saldırılar düzenliyor. İşgal güçleri topyekün abluka altına aldıkları Gazze'de sivil ayrımı yapmaksızın hedefine aldığı okul, cami, kilise ve hastaneleri bombalamayı sürdürüyor. Çatışmaların başından bu yana İsrail saldırıları yüzünden çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 12 bine yakın sivil katledildi. İsrail askerinin hedef tahtası olan Şifa Hastanesi ise tamamen kuşatıldı. Hamas bugün "İsrail ABD'nin yaktığı yeşil ışıkla Şifa Hastanesi'nde soykırım yapıyor" başlıklı yazılı bir açıklamada bulundu. 

"ŞİFA HASTANESİ'Nİ ASKERİ KIŞLAYA DÖNDÜRDÜLER"

İsrail'in, tanklar ve keskin nişancılarla Şifa Hastanesi'ni adeta askeri kışlaya çevirdiği kaydedilen açıklamada, ilaç temini için hastanenin eczanesine gidilmesine engel olduğu ve hastanede dünyanın gözü önünde soykırım yaptığı ifade edildi.

"BU DURUM DOĞRUDAN BİDEN'İN SORUMLULUĞU"

Açıklamada, İsrail'in Şifa Hastanesi'nde gerçekleştirdiği "etnik temizlikten", kadınlara, çocuklara ve sivillere yönelik suçlarından doğrudan ABD Başkanı Joe Biden'ın sorumlu olduğu vurgulandı.

İŞGAL EDİLEN HASTANEDE 48 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan Gazze'deki hükümetin medya ofisinden gelsen açıklamada İsrail'in, El-Ehli Baptist, Kudüs, Endonezya, Türk-Filistin Dostluk, Rantisi ve Nasr Çocuk hastanelerine saldırılar düzenleyerek ve baskınlar yaparak hastaları zorla hastanelerden çıkardığı ifade edildi. Şifa Hastanesinin İsrail askerleri tarafından işgal edildiği belirtilen açıklamada, birkaç gün içinde hastanede böbrek hastası, prematüre bebekler ve yoğun bakım hastalarından 48'inin öldüğü aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...