Hamas sözcüsü BBC muhabirinin sorusuna sinirlenip röportajı sonlandırdı: ‘Utanmalısın’ diyerek mikrofonu fırlattı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Hamas’ın sözcülerinden Gazi Hamad’ın İngiliz yayın kuruluşu BBC ile röportajı sırasında gergin anlar yaşandı. Muhabirin birkaç kere tekrar ettiği soruya kızan Hamad, mikrofonu yere atarak röportajı yarıda bıraktı. Hamad, muhabire “Bu soru için utanmalısın” dedi.

Muhabir: Muhammet Fatih Uğur

İsrail-Filistin çatışmaları 22. gününde devam ederken İngiliz yayın kuruluşu BBC, Hamas’ın siyasi bürosu sözcülerinden Gazi Hamad ile röportaj yaptı.

BBC muhabiri, Kassam Tugaylarına sivil öldürme emri verilmediğini söyleyen Hamad’a ısrarla "Sivil ölümlerini nasıl meşrulaştıracaksınız?" sorusunu yöneltti. Ardından canlı yayın sırasında ortam gerildi.

Çatışmalarda sadece sivillerin hedef alındığı iddiasını reddeden Hamas sözcüsü Hamad, "Çünkü alan çok geniş. Birçok insan var ve çatışmalar yaşanıyor. Ve karşı karşıya kalıyorlar" ifadelerini kullandı.

MUHABİRE KIZDI, RÖPORTAJI TERK ETTİ

BBC muhabirinin Hamad'a bu kez "Peki insanların öldürülmesini, aileleri uykuda öldürmeyi nasıl meşrulaştıracaksınız?" sorusunu yöneltmesi bardağı taşıran son damla oldu. Hamad soru karşısında oldukça sinirlenerek "Bu röportajı sonlandırmak istiyorum" dedi ve mikrofonu kenardaki masaya fırlatarak salonu terk etti.

BATI’NIN ÇİFTE STANDARTI HABER DİLİNE DE YANSIDI

Batı medyasının Gazze'de yaşanlarla ilgili haberlerde kullandığı dil de tepkilerin hedefi oldu. BBC'nin sosyal medyadaki bir paylaşımında; Gazze'de hayatını kaybedenler için 'ölenler' ifadesi kullanılırken, İsrail'de yaşamını yitirenler için ise 'öldürülenler' anlatımı tercih edildi.

GAZETECİLERE SORUŞTURMA

Öte yandan BBC, Filistin yanlısı paylaşımları nedeniyle 6 gazeteci hakkında soruşturma başlattı. İsrail'i eleştiren içeriklerin beğenilmesi de soruşturma konusu yapıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan BBC Sözcüsü, "Bu konuyu hızlı bir şekilde araştırıyoruz. Editöryel ve sosyal medya talimatnamelerimizin son derece ciddi şekilde delindiğine yönelik suçlamalar var. Eğer ihlal tespit edersek, disiplin cezası da dahil olmak üzere harekete geçeceğiz" dedi.

İngiliz The Times gazetesi, BBC'nin İsrail-Filistin çatışmasına yaklaşımının, bazı çalışanların iş yerlerinde ağlamasına ve duydukları rahatsızlık nedeniyle işten izin almasına neden olduğunu öne sürdü.

HERZOG, BBC'Yİ SUNAK’A ŞİKAYET ETMİŞTİ

Çatışmanın ilk günlerinde İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile yaptığı görüşmede, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin yayın politikasını değiştirerek, Hamas'ı "terör örgütü" olarak tanımlamasını istedi.

Dünyadaki "en kötü örgütlerden biriyle mücadele ettiklerini" öne süren Herzog, Sunak'a hitaben, "Sizin ve bizim gibi demokrasilerde, müdahale edemeyeceğinizi biliyorum. BBC'ye dünya genelinde İngilizlerin özel bir bağı var. Bu nedenle düzeltilmesi ve Hamas'ın bu platformda da bir terör örgütü olarak tanımlanması için bir haykırış olmalı." ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...