Hamas 'zaman tükeniyor' diyerek paylaştı! 'Seçim sizin, ya tabutta ya canlı'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, İsrail'in öldürdüğü rehinelerin hayatlarını kaybetmeden önceki ve sonraki görüntülerini içeren bir video paylaştı. Videoda 'zaman tükeniyor' diyerek mesaj veren Hamas, 'seçim sizin, ya tabutta ya canlı' dedi. İşte savaşın 72'nci gününde yaşananlar ve son dakika gelişmeleri...

Hamas'ın silahlı kanadının 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu karşılıklı çatışmaya döndü. Savaş 72'nci gününe girerken, abluka altındaki Gazze'de katliamın boyutu her geçen gün artıyor. 24 Aralık'ta ilan edilen ateşkes 7 gün sürdü ve karşılıklı rehine takası yapıldı, ateşkesin sona ermesi ile bombardıman yeniden başladı. Gazze'deki can kaybı 20 bine yaklaştı.

İşgalci İsrail kadın-çocuk ayırt etmeden sivil katliamına devam ederken, İsrail askerlerinin 3 rehineyi yanlışlıkla öldürdüğü açıklandı. Kassam Tugayları, İsrail ordusunun Gazze'de İsrailli rehineleri 'yanlışlıkla' öldürdüğünü duyurmasının ardından Telegram hesabında 'Zaman tükeniyor' başlıklı bir video yayımladı.

REHİNELERİN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTILAR

Arapça, İngilizce ve İbranice 'Zaman tükeniyor' yazılı videoda, İsrail ordusunun Gazze'nin çeşitli bölgelerine hedef gözetmeksizin yaptığı saldırılar yer aldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen İsrailli rehinelerin ölmeden önceki görüntüleri ve sonraki fotoğrafları paylaşıldı.

İsrailli bir kadın rehinein, "Füzeler nedeniyle ölmekten korkuyoruz, lütfen durun" şeklinde konuştuğu, bir başka erkek rehinenin de "40 gündür Gazze'de rehineyim, eve dönmek istiyorum" diye çağrıda bulunduğu görülürken sonrasında da bu kişilerin cesetlerinin fotoğrafı yer aldı. Kayıtta ise ölen İsrailli rehinelerinin sayısının 9 olduğu ifade edildi.

"YA TABUTTA YA CANLI"

Kassam Tugayları, ayrıca üst kısmında İsrailli bir kadın rehinenin olduğu, bölünen alt kısmında ise tabutun bulunduğu bir fotoğrafı da "seçim sizin, ya tabutta ya canlı" ibaresiyle paylaştı.

Öte yandan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram hesabında yer alan yazılı açıklamasında "İsrail ordusunun, Gazze'deki rehineleri kasten öldürdüğünü" belirtti.

"Düşman, Filistin direnişinin rehin tuttuğu askerlerinin hayatlarıyla kumar oynuyor ve ailelerinin duygularını önemsemiyor" ifadelerini kullanan Ebu Ubeyde, İsrail'in rehineleri kurtarmak yerine öldürdüğünü ve bunun Gazze'deki rehinelerine karşı uyguladığı suçun göstergesi olduğunu belirtti.

Ebu Ubeyde, İsrail'in 3 rehineyi kasıtlı olarak öldürdüğünü ve bunu Gazze'deki rehine meselesinin yükünden kurtulma çabasıyla yaptığını savundu.

Hamas 'zaman tükeniyor' diyerek paylaştı! 'Seçim sizin, ya tabutta ya canlı'

"SALDIRILAR DURMADAN TAKAS İÇİN MÜZAKERELER OLMAYACAK"

Hamas, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar tamamen durmazsa rehine takası konusunda herhangi bir müzakere sürecine girmeyeceklerini bildirdi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Hamas, halkımıza karşı saldırılar tamamen durmadığı sürece rehine takası konusunda herhangi bir müzakere sürecini açmayacağı yönündeki tutumunu teyit ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Hamas'ın söz konusu tutumunu tüm arabuluculara ilettiği aktarıldı.

İsrail devlet televizyonu KAN, Tel Aviv yönetiminin, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için yeni bir öneri üzerinde çalıştığını işaret etmişti.

Hamas 'zaman tükeniyor' diyerek paylaştı! 'Seçim sizin, ya tabutta ya canlı'

SAVAŞIN 72. GÜNÜNDE YAŞANANLAR

22.30 Filistin Devlet Televizyonu: İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Cibaliya beldesinde bazı evlere düzenlediği hava saldırıları sonucu 30 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi kayıp

21.20 İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 4 kilometre uzunluğunda tünel bulduğunu duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunduğu öne sürülen tünelin, 4 kilometreden daha uzun olduğu ve en derin noktasının 50 metreye ulaştığı kaydedildi.

19.59 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda bugün bir askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu.

19.50 BM: Gazze'de 45 bin hamile ve 68 bin emziren kadın ölüm riskiyle karşı karşıya.

19.48 Gazze'de 4 gün sonra yeniden iletişim ve internet hizmeti verildi.

15:45 Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Gazze'den çok ciddi ve acı haberler almaya devam ettiğini belirterek, silahsız sivillerin bombalanıp vurulduğunu söyledi

15:29 BM: Gazze'de sivillerin öldürdüğüne dair giderek artan sayıda rapor almamız endişe verici

13:24 İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği saldırıda 5 Filistinli öldü daha önce yaralanan 1 kişi de kurtarılamadı.

12:23 Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi: İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 92 gazeteci öldürüldü.

11.59 - Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'e ait 2 askeri noktayı vurdu.

10.46 - İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya ile orta kesimindeki Deyr Belah Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda 36 Filistinli öldü.

09.12 - İsrail güçleri, Batı Şeria'da İHA ile düzenlediği saldırıda 5 Filistinliyi öldürdü. Filistin Sağlık Bakanlığının verilerine göre 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te öldürülen Filistinlilerin sayısı 296'ya yükseldi.

04.50 - İsrail ordusu, Lübnan sınırına yakın bölgede Hizbullah tarafından yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu bir askerin öldüğünü bildirdi.

02.35 - Eski Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, Gazze'de "soykırımı durdurun" çağrısında bulundu.

02.15 - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki sağlık sisteminin hala kötü durumda olduğunu vurgulayarak, 36 hastaneden sadece 8'inin kısmi olarak hizmet verdiğini belirtti.

01.44 - İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde beyaz bayrak kaldırmalarına rağmen 3 rehinenin kendi askerlerinin açtıkları ateş sonucu öldürülmesi olayından ders çıkaracaklarını belirterek, İsrailli rehinelerin kaçacakları senaryosuna hazırlıklı olmadıklarını bildirdi.

00.54 - Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, Gazze'de 3 İsrailli rehineyi "yanlışlıkla" öldüren Netanyahu hükümetinin stratejik yenilgiden taktiksel yenilgiye geçtiğini söyledi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...