Hamas sorumlusundan Türkiye'ye teşekkür: 'Kudüs, Gazze ve Filistin'de bir tarihi var'

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
Hamas sorumlusundan Türkiye'ye teşekkür: 'Kudüs, Gazze ve Filistin'de bir tarihi var'

DÜNYA Haberleri  / TRT Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" sözleri ile ilgili Hamas'tan açıklama geldi. Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, Türkiye'nin Gazze'ye desteği için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail-Hamas çatışmasına geniş yer ayırmıştı. İsrail'i ve onu destekleyen Batılı ülkelere sert tepki gösteren Erdoğan, "Filistin davamızdan vazgeçmeyeceğiz." dedi. Derhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, Hamas için "Bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur." ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler hem ülkemizde hem dünyada geniş yankı uyandırdı.

4 ÜLKEYE TEŞEKKÜR

Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail'in sivilleri kasıtlı olarak hedef aldığını söyledi, İsrail saldırılarının Gazze'de aileleri yok ettiğini belirtti.

Halid Meşal, Filistin halkıyla dayanışma çağrısı da yaptı; İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki için gösteriler düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Halid Meşal, Türkiye'nin Gazze'ye desteği için de teşekkür etti, "Türkiye'nin Kudüs, Gazze ve Filistin'de bir tarihi var." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...