Hindistan’da sağlık skandalı: 30 kişiye aynı şırıngayla Covid-19 aşısı yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Hindistan’da sağlık skandalı: 30 kişiye aynı şırıngayla Covid-19 aşısı yapıldı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Koronavirüs salgınına karşı aşılama tüm hızıyla devam ederken Hindistan’da kan donduran bir sağlık skandalı yaşandı. Ülkenin Madhya Pradesh eyaletinde 30 öğrenciye tek şırınga ile Covid-19 aşısı yaptığı gerekçesiyle bir sağlık görevlisine soruşturma açıldı.

Dünyada 6.3 milyon kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları sürerken koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan Hindistan'da bir sağlık skandalı meydana geldi. BBC'de yer alan habere göre, Sagar semtinde öğrencilere aynı şırıngayla Covid-19 aşısı yapıldı.

Çocuklarına eşlik eden veliler, sağlık görevlisinin aşılamada tek şırınga kullandığını görünce durumu okul yetkililerine bildirdi.

Aşılamayı yapan Jitendra Rai adlı sağlık görevlisi ise sağlık departmanı tarafından kendisine sadece bir şırınga verildiğini ve emirlere uyduğunu söyledi.

SORUMLU YETKİLİ HAKKINDA SORUŞTURMA

Eyalet sağlık bakanlığı, olayın üzerine Rai'ye karşı ihmal davası açarken, aşılama için ekipmanların sağlanmasından sorumlu yetkili hakkında da soruşturma başlattı.

Muhalefetteki Kongre Partisinden yetkililer, eyaletin sağlık bakanının olay üzerine istifa etmesini istedi.

Şu ana kadar 2 milyardan fazla Covid-19 aşısının uygulandığı ülkede Sağlık Bakanlığı, salgın hastalıkları önlemek amacıyla aşılar için "bir iğne, bir şırınga, sadece bir kez" protokolünü zorunlu kılıyor. Ancak pek çok aksi örneğin yaşandığı dile getiriliyor.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...