Hindistan'da sel felaketinde bilanço artıyor: Can kaybı 40'a yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Hindistan'da sel felaketinde bilanço artıyor: Can kaybı 40'a yükseldi

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Hindistan'da etkili olan kuvvetli sağanak sonrası meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Ekiplerin, bazıları asker olmak üzere kaybolan 100'den fazla kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Güney Asya ülkesi Hindistan'ın kuzeyinde etkili olan kuvvetli sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Göl ve nehirlerdeki su seviyesinin yükselmesi ile birlikte meydana gelen sel, 40'tan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Sikkim eyaletinde meydana gelen sel felaketinde bilanço artmaya devam ederken, selden 22 binden fazla kişinin etkilendiği, bazı otoyolların trafiğe kapandığı ve 11 köprünün yıkıldığı aktarıldı.

100'DEN FAZLA KİŞİ KAYBOLDU

Dört bölgede 270'ten fazla evin hasar gördüğü veya yıkıldığı kaydedilirken, eyaletin Ekim ayının ilk 5 gününde mevsim normallerinin iki katından fazla yağış aldığı öğrenildi.

Kurtarma ekipleri, bazıları asker olmak üzere kaybolan 100'den fazla kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...