İngiltere istifasını konuşuyor: Johnson havlu attı

Düzenleyen:
İngiltere istifasını konuşuyor: Johnson havlu attı

DÜNYA Haberleri

İngiltere’de bakanların peş peşe istifa etmesi sonrası Başbakan Boris Johnson’ın istifa ettini duyurması geniş yankı buldu. Başbakan Johnson'la ilgili gelişmeler, gazeteler tarafından tam sayfa duyuruldu.

İngiltere’de peş peşe gelen istifa depremleri ile çalkalandı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kendisine yöneltilen baskılarının ardından dün istifa etti. 50'den fazla hükümet görevlisinin istifası sonrası İngiltere Başbakanı Johnson, pes etti. İngiltere'de Başbakan Boris Johnson dönemi sona eriyor.

Dün yaptığı açıklamada Muhafazakar Parti liderliğini bıraktığını söyleyen Johnson, yeni isim seçilene kadar başbakanlığı sürdüreceğini dile getirdi.

Johnson'ın istifa açıklamasına, İngiltere’de manşetlerden geniş yer verildi.

THE TIMES: JOHNSON HAVLU ATTI

The Times, "Johnson havlu attı" başlıklı haberinde, Muhafazakar liderin istifa ettiğini okurlarına aktardı. Johnson'ı eleştirenlerin, kendisinden başbakanlık görevini de "derhal" bırakmasını istediği ve partide zorlu liderlik yarışının başladığını yazdı.

GUARDIAN: TARTIŞMALARIN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

Guardian'ın haberinde, 59 istifa haberinin ardından Boris Johnson'ın "sonunda" istifa etmeye karar verdiği kaydedildi. Johnson'ın, yaptığı açıklamaya rağmen, başbakanlıktan ne zaman ayrılacağına dair tartışmaların fitilini ateşlediğine dikkat çekildi.

TELEGRAPH: İNGİLTERE’Yİ FELÇ BIRAKTI

Telegraph gazetesi, "Başbakan'ın uzun vedası, İngiltere'yi felç bıraktı" başlığını kullandı. Üst düzey Muhafazakarların, aylarca süren siyasi belirsizlikten kaçınmak için Johnson'dan "hemen" geçici bir lider atamasını istediği ifade edildi.

‘SONUNA KADAR MEYDAN OKUDU’

"Johnson istifa etti, sonuna kadar meydan okudu" diyen Financial Times, istifayla ilgili yaşananlara yer verdi. Haberde, "Özür dilemeyen Başbakan, 'derhal geri çekil' baskısına direniyor." denildi.

Ayrıca Johnson'ın görevde bulunduğu yaklaşık 3 yılın çalkantılarla dolu geçtiği belirtildi.

‘TEŞEKKÜRLER BORIS’

Express, "Teşekkürler Boris... İngiltere'ye özgürlüğünü geri verdin." dedi. "Boris Johnson, isteksizce ama büyük bir saygınlıkla, çalkantılı başbakanlığının nihayet sona erdiğini kabul etti." notu paylaşıldı.

'BREXIT İÇİN TEŞEKKÜRLER BORIS' 

Sun gazetesinin "Veda ediyor" başlıklı haberinde, "Brexit için teşekkürler Boris" ifadesi kullanıldı. Haberin fotoğrafında, Boris Johnson, eşi Carrie ve çiftin çocukları Wilfred yer aldı.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...