İngiltere’de sağlıkta büyük fırsat eşitsizliği: Fakirler daha çok ölüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İngiltere’de sağlıkta büyük fırsat eşitsizliği: Fakirler daha çok ölüyor

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltere’de salgının sağlık sistemi üzerindeki etkilerine dair yapılan araştırma, ülkede fırsat eşitsizliğine dair vahim durumu ortaya çıkardı. Ülkenin en fakir bölgelerinde çalışma çağındaki yetişkinlerde Covid-19’dan ölüm riski, zengin bölgelerdekine göre yaklaşık 4 (3,7) kat fazla çıktı.

9 aylık araştırmayı yürüten Sağlık Vakfı isimli kuruluş, ülkede sağlık sektöründe fırsat eşitsizliğinin son 10 senede arttığını bildirdi, kamu hizmetlerindeki yatırım eksikliğinin de ülke sağlığını “hassas” hale getirdiği uyarısında bulundu.

ÖLÜMLER ORANTISIZ ŞEKİLDE FAZLA

Vakıf, bu eşitsizlik sebebiyle ülkede Covid-19’dan ölümlerin benzer gelişmişlik seviyelerindeki ülkelere göre orantısız bir şekilde fazla olduğunu kaydetti.

Kuruluş, sağlıktaki eşitsizliğin acilen giderilmesi, Milli Sağlık Hizmetleri’yle sosyal gücenlik ve eğiitim alanlarında büyük yatırımlar yapılması çağrısında bulundu.

Vakıf yöneticisi Jo Bibby, “Covid-19’la yaşamayı öğrenebiliriz ama bunun adaletsiz sonuçlarıyla birlikte yaşamamalıyız” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...