İngiltere’nin yeni başbakan adayları tartıştı... Sunucu bayıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İngiltere’nin yeni başbakan adayları tartıştı... Sunucu bayıldı

DÜNYA Haberleri  / İHA

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın istifasının ardından İngiltere’de başkanlık yarışı başlamış, son ikiye kalan isim ise eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Dışişleri Bakanı Liz Truss olmuştu. Yeni başbakan adayları kozlarını paylaşmak için bir canlı yayında tartışırken, moderatör Kate McCann bayıldı.

İngiltere’de Muhafazakar Parti’nin yeni lideri ve ülkenin yeni başbakanı olmak için yarışan iki aday eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Dışişleri Bakanı Liz Truss, TalkTV’de canlı yayında karşı karşıya gelerek tartıştı. Kate McCann’in moderatörlüğünde yapılan tartışma Truss konuştuğu sırada büyük bir gürültünün duyulması ile kesildi. Truss’ın büyük şaşkınlığa uğramasının ardından McCann’ın bulunduğu yere doğru gittiği görüldü.

YAYIN SONLANDIRILDI

Yayının kesilmesinin ardından TalkTV tarafından yapılan açıklamada, “Kate McCann bu gece yayında bayıldı ve iyi olmasına rağmen, tıbbi tavsiye tartışmaya devam etmememiz gerektiğiydi. İzleyicilerimizden ve dinleyicilerimizden özür dileriz” ifadeleri kullanılarak, olayın bir güvenlik sorunu olmadığı ve adayların iyi olduğuna vurgu yapıldı.

UKRAYNA'YI TARTIŞIYORLARDI

Adaylar, yayın kesilmeden önce İngiltere’nin Ukrayna’ya desteğiyle ilgili soruları yanıtlıyordu.
Öte yandan Sunak ve Truss, dün gece BBC’de canlı yayınlanan bir tartışma programında vergiler konusunda karşı karşıya gelmişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, 7 Temmuz’da Muhafazakar Parti liderliğinden ve başbakanlık görevinden istifasının ardından Muhafazakar Parti’nin yeni lideri ve ülkenin yeni başbakanını seçmek için yapılan oylamalar sonucunda aday sayısı 2’ye indirilmişti. Yeni parti lideri ve başbakanın 5 Eylül’de açıklanması beklenirken, yeni başbakan seçilene kadar ise Johnson görevine devam edecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...