Irak'taki ABD üssüne balistik füzeli saldırı: 8 asker yaralandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Irak'taki ABD üssüne balistik füzeli saldırı: 8 asker yaralandı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Irak'taki ABD üssüne balistik füzelerle saldırı düzenlendi. Saldırıda 8 ABD askerinin yaralandığı öğrenildi. ABD ise artan saldırıların ardından İran bağlantılı grupları Irak topraklarında ilk kez vurduğunu duyurdu.

Irak’ta başkent Bağdat yakınlarındaki üsse düzenlenen balistik füzeli saldırıda 8 ABD askeri yaralandı. ABD ise saldırıya karşılık vererek, İran destekli grupların ilk kez Irak sınırları içinde vurulduğunu açıkladı.

Pentagon sözcüsü Sabrina Singh bugün düzenlediği basın toplantısında, son dönemde tırmanan saldırılarda ilk kez ABD güçlerinin balistik füzeyle hedef alındığını söyledi. Bu saldırıların çoğu şimdiye kadar ya insansız hava aracı ya da roketlerle düzenlenmişti.

SALDIRIYA KARŞILIK VERİLDİ

Pentagon’a göre üsse yönelik saldırıda sekiz asker hafif yaralandı ve altyapıda hafif hasar meydana geldi. Sözcü Singh, o sırada havada AC-130 uçağının bulunduğunu ve balistik füzenin geldiği noktayı tespit ederek karşılık verildiğini belirtti.

'IRAK SINIRLARI İÇİNDE İLK KEZ VURULDU'

Amerika daha önce bölgede İran bağlantılı grupların saldırılarının ardından Suriye’deki bazı hedefleri 3 kez vurarak karşılık vermişti. Bu adımla ABD bölgede İran bağlantılı grupların düzenlediği saldırılara ilk kez Irak sınırları içinde karşılık vermiş oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...